autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, iun. 28th, 2012

UPDATE: Pikes Peak International Hill Climb – anulată din cauza incendiilor din statul Colorado

Ediția cu numărul 90 a Pikes Peak International Hill Climb din 8 iulie a fost anulată din cauza incendiilor din statul Colorado. Cursa va fi reprogramată în această vară la o dată care urmează a fi comunicată. Temperaturile extrem de ridicate din ultima vreme, lipsa ploii și vântul destul de puternic din zonă au condus la aprinderea vegetației sălbatice din zona Colorado Springs. Incendiile au izbucnit acum mai bine de o săptămână și nu au putut fi izolate și stinse. Decizia anulării cursei a fost luată de autoritățile statului Colorado.

Anul acesta cursa de la Pikes Peak ar fi marcată de unele premiere majore. În primul rând întreg traseul urcării a fost asfaltat. Pentru fanii cursei acesta poate fi un detaliu care spulberă puțin din farmecul urcării. Adio glisade pe macadam. La ediția din acest an și-a anunțat participarea și Walter Rohrl. Pilotul german ar trebui să efectueze o urcare demonstrativă la volanul unui Audi S1 Quattro. Ediția de anul acesta ar putea marca debutul unor constructori în cursă cu modele electrice. Mitsubishi a dezvoltat un model – i-MIEV Evolution – un bolid electric de 322 CP.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>