sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăPiața Second HandTop 5 cele mai fiabile masini SH din clasa mini, sub 10...

Top 5 cele mai fiabile masini SH din clasa mini, sub 10 000 €

Dacă sunteți în căutarea unui autoturism second hand din clasa mini, fiabilitatea este un aspect esențial de luat în considerare. Pentru a vă ajuta în procesul de selecție, am realizat un top 5 al celor mai fiabile autoturisme din această categorie. În lista noastră, vom prezenta autoturismele în ordinea descrescătoare a fiabilității, având în vedere criterii precum performanța, costurile de întreținere și feedback-ul proprietarilor.

Clasa mini este o categorie de autoturisme cu dimensiuni reduse și consum mic de combustibil. Aceste mașini sunt ideale pentru oraș, unde există spațiu limitat de parcare și traficul este aglomerat. Iată recomandările specialiștilor AutoIndustry pentru aceia dintre voi care doresc să achiziționeze un astfel de autoturism SH.

5 – Renault Clio
Renault Clio MK4 se clasează pe locul cinci în topul nostru. Acest model beneficiază de un design modern, o gamă variată de motoare și un interior spațios. Se remarcă și printr-un consum foarte bun de combustibil, în special cu motorizarea diesel. Cu toate acestea, proprietarii de Renault Clio au raportat unele probleme minore în ceea ce privește sistemul electric, sistemul de aer condiționat și, în cazuri foarte rare, cu sistemul de direcție si cel de frânare.


4 – Opel Corsa D

Opel Corsa ocupă locul patru în clasamentul nostru. Acest autoturism se remarcă prin manevrabilitatea excelentă și costurile reduse de întreținere. La fel ca și Clio, dispune de mai multe motorizări și niveluri de echipare, Opel Corsa D fiind, în general, o mașină ușor de întreținut. Cu toate acestea, deținătorii acestui model au raportat probeme minore cu privire la fiabilitatea sistemului de frânare, de transmisie și, în cazuri izolate, probleme cu injectoarele.

3 – Volkswagen Polo

Volkswagen Polo se află pe locul trei în topul nostru. Acest model este cunoscut pentru calitatea construcției și nivelul ridicat de siguranță.  Polo are o gama largă de motorizări, atât diesel cât și pe benzină, însă sfatul nostru este să stați departe de 1.2 TSI, cunoscut ca având probleme cu lanțul de distribuție, care poate ceda dacă nu este întreținut corespunzător. De asemenea, acest motor poate avea probleme cu turbocompresorul, care poate necesita înlocuire. Dincolo de cele semnalate la versiunea 1.2 TSI, mai pot exista unele probleme minore și cu sistemul de climatizare.

2 – Ford Fiesta


Locul doi în clasamentul nostru este ocupat de Ford Fiesta. Acest autoturism se bucură de popularitate datorită manevrabilității excelente și stabilității deosebite. Indiferent că veți opta pentru o motorizare diesel sau una pe benzină, consumul de combustibil va fi mereu unul decent, iar Ford Fiesta, o mașină ideală pentru jungla urbană (Păcat că Ford a decis încetarea producției). Dincolo de plusurile sale, proprietarii au semnalat probleme minore legate de sistemul de infotainment, în special cu conectivitatea Bluetooth sau ecranul tactil, dar și defecțiuni ale injectoarelor.

1 – Toyota Yaris


Pe primul loc în top 5 cele mai fiabile mașini din clasa mini alcătuit de redacția AutoIndustry.ro se află Toyota Yaris. Modelul producătorului nipon se bucură de o reputație excelentă în ceea ce privește fiabilitatea și costurile reduse de întreținere. Pe lângă motoarele clasice pe combustie internă (benzină și motorină), Yaris poate fi echipată si cu un propulsor hibrid e-CVT, caz în care consumul de combustibil e foarte redus. Proprietarii au lăudat performanța motorului și nivelul ridicat de confort, fiind raportate foarte puține probleme tehnice.

Bine de știut
Atunci când achiziționați un autoturism second hand din clasa mini, este important să țineți cont de fiabilitatea acestuia. De aceea, am alcătuit acest top 5 al fiabilității, în care Toyota Yaris ocupă prima poziție, urmată de Ford Fiesta, Volkswagen Polo, Opel Corsa D și Renault Clio 4. Totuși, trebuie să țineți seamă că fiecare autoturism are specificațiile sale tehnice, iar proprietarii au raportat anumite probleme pentru fiecare model în parte. Asigurați-vă că faceți o analiză atentă înainte de a lua o decizie finală și consultați un specialist înainte de achiziționare. Verificați mașina pe care doriți să o cumpărați, indiferent că provine de la un dealer sau de la un vânzător privat, la un service profesional. 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole