autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, iun. 28th, 2012

Chinezii de la SAIC Motor deschid un centru tehnologic la Detroit

Cel mai mare constructor auto din China, SAIC Motor Corporation Limited a deschis un centru tehnologic la Detroit. SAIC Motor a produs anul trecut 3,64 milioane vehicule. China și-a revizuit strategia de invazie a planetei cu automobilele produse. Inițial au crezut că este suficient să copieze designul unor modele produse de constructori renumiți. Chinezii au descoperit că restul planetei funcționează după alte reguli și legi decât cele din China.

Există legi care protejează designul, că lumea nu acceptă un produs ieftin și mai mult decât arhaic din punct de vedere tehnic. Iar un alt șoc pentru modelele produse în China a venit atunci când organizații precum EuroNCAP au testat siguranța oferită de modele. Dezastru. Prin urmare au apelat la resursele financiare și au început să investească în acțiuni ale constructorilor care se află în dificultăți financiare. Acum, cel mai mare constructor auto din China a decis să deschidă un centru tehnologic la Detroit, în centrul industriei auto americane.

Noul centru SAIC Motor se va ocupa de prospectarea și cumpărarea de componente și materiale auto. Dispune și de un departament de logistică și unul de studiere și dezvoltare de noi tehnologii. Compania chineză a justificat acest pas prin accesul la forță de muncă calificată și cu experiență în industria auto, faptul că sunt în vecinătatea unuia dintre parteneri strategici – General Motors. Plus faptul că sunt în centrul industriei americane auto. Cu alte cuvinte, dacă ar fi să fim răutăcioși, au ales Detroit pentru a spiona mai ușor pașii făcuți de constructorii americani.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>