sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăMotorsportWeekend de foc la Sibiu Rally Challenge, cu piloți celebri. Program complet...

Weekend de foc la Sibiu Rally Challenge, cu piloți celebri. Program complet și restricțiile de trafic

Astăzi începe la Sibiu cel mai spectaculoas eveniment auto din România, din acest an, Sibiu Rally Challenge, un festival al sporturilor cu motor, ce reunește nume importante și iubitori ai automobilului, timp de 4 zile.

Sibiu Rally Challenge beneficiază de exepriența echipei care a adus pentru prima dată în România o etapă de IRC/ERC, având la dispoziție sprijinul autorităților sibiene dar și șosele perfecte pentru astfel de competiții. Derulat ca o competiție, dar și ca un festival al automobilului, Sibiu Rally Challenge va fi prezent în Piața Mare din Sibiu, pe străzile orașului, pe șoseaua ce duce spre Păltiniș și, într-o premieră absolută, pe Transfăgărășan, fiind prima competiție de motorsport ce are loc pe partea nordică a celebrei șosele.

Sibiu Rally Challenge – festivalul vitezei pe Transfăgărășan și Păltiniș

Printre participanții la acest festival se numără piloți cunoscuți din Europa și din România. Austriacul Manfred Stohl va lua startul cu un Peugeot 207 S2000 împreună cu Tina Monego. Manfred Stohl nu este la prima sa vizită la Sibiu, austriacul participând în trecut la o ediție a Sibiu Rally Show, dar a fost prezent și ca șef al echipei pentru care au concurat Andreas Aigner și Toshi Arai la etapele din Intercontinental Rally Challenge și Campionatul European de Raliuri. „Mă simt bine în România și am acceptat cu plăcere provocarea de a lua startul la acest eveniment. Am auzit foarte multe lucruri despre Transfăgărășan și nu credeam că se va organiza vreodată o probă specială acolo”, a spus Manfred Stohl.

„Campionatul României este unul puternic și sunt sigur că va fi o luptă strânsă cu piloții care au acceptat provocarea de a participa la Sibiu Rally Challenge. Vin la Sibiu să mă lupt pentru victorie, dar și pentru plăcerea de a pilota pe unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume”, a mai adăugat Manfred Stohl.

Un alt nume important este Simone Campedelli, care revine la Sibiu după evoluția senzațională din Raliul Sibiului 2011. Multiplul campion din Italia va concura alături de Danilo Fappani, copilotul său, pe o mașină Subaru Impreza R4. Multiplu campion la 2WD și grupa N în Italia, pilotul italian a mai fost la Sibiu cu ocazia ediției din 2011 a Raliului Sibiului. Atunci Simone Campedelli a terminat pe locul 3 la general, după o evoluție senzațională cu modelul Citroen DS3 R3, model cu tracțiune pe două roți. Tot în acel an, Campedelli a stabilit și un nou record al specialei Șanta pe noapte. „Este extraordinar că pot reveni la Sibiu. Publicul de aici este fantastic și am doar aminitiri plăcute după evenimentul din 2011. Acum este o provocare complet diferită cu probe speciale pe asfalt și apoi confruntarea pe macadam de pe circuitul de rally cross, dar abia aștept să iau startul la Sibiu Rally Challenge”, a spus Simone Campedelli.

„Atunci când am văzut că Transfăgărășanul a fost inclus ca probă specială în eveniment nu am putut să nu accept provocarea. Nu am fost niciodată pe acel drum, dar poveștile despre el sunt fabuloase și cred că poate deveni una dintre cele mai spectaculoase probe speciale din lume”, a mai spus Campedelli.

Vali Porcișteanu, cel mai popular pilot român din ultimele sezoane, va lua el startul la prima ediție a Sibiu Rally Challenge. Pilotul român va lua startul la Sibiu Rally Challenge pe un Mitsubishi Lancer EVO IX și va concura doar pe specialele de asfalt. Obiectivul principal pentru Vali Porcișteanu, campion național în 2011, este să facă spectacol pentru cei care vor fi prezenți la eveniment. „La Sibiu au fost întotdeauna foarte mulți spectatori și sper să îi vedem și acum pe specialele din Păltiniș și pe Transfăgărășan. Voi merge la Sibiu pentru a face spectacol. Este o provocare unică de a concura pe cel mai spectaculos drum din România și nu puteam rata acest eveniment”, a spus Vali Porcișteanu.

Un pilot care nu mai are nevoie de nicio prezentare este Titi Aur, care și-a anunțat și el prezența în acest weekend la Sibiu Rally Challenge. Multiplul campion național de raliuri a acceptat provocarea de a concura pe Transfăgărășan pe două roți, însă nu cu o motocicletă, ci cu un autoturism BMW.

„Sibiu Rally Challenge este un festival al sporturilor cu motor și am decis să particip aici pentru a pune în practică o idee inedită. Mi-am propus să parcurg proba specială de pe Transfăgărășan într-o mașină, dar pe două roți. Este o provocare imensă care depinde în mare măsură de condițiile meteo, dar mi-ar plăcea șă reușim încă de la prima încercare”, a spus Tit Aur, care a revenit luna trecută și în Campionatul Național alături de echipa BCR Leasing Rally Team.

Edwin Keleti, vicecampion național absolut în 2014, va completa lista piloților români cunposcuți publicului, care vor fi prezenți la Sibiu. După ce a terminat sezonul 2014 din Campionatul Național de Raliuri cu cele mai bune rezultate din carieră, Edwin Keleti va lua startul la Sibiu Rally Challenge cu modelul Ford Fiesta R5.

„Am terminat sezonul de raliuri cu cele mai bune rezultate din carieră și privesc cu mare bucurie revenirea la Sibiu. Inițiativa organizatorului este interesantă și sper să fie onorată de câți mai mulți sportivi de valoare și de un public numeros! Să concurezi pe celebrul Transfăgărășan reprezintă o provocare și o bucurie imensă în același timp”, a spus Edwin Keleti, vicecampion național absolut și campion la clasa 2, unde concurează cele mai performante mașini din campionatul intern.

Program și restricții de trafic la Sibiu Rally Challenge

Sibiu Rally Challenge, primul eveniment de acest gen din România, se va desfășura în perioada 9 – 12 octombrie. Acesta este programul complet al evenimentului și restricțiile legate de circulație în zonele unde sunt programate probele speciale.

Secțiunile de drum județean/național vor fi închise după cum urmează:

Vineri – 10 octombrie

Curmătura Ștezii – Păltiniș – DJ 106A va fi închis între orele 19:00 – 22:00

Sâmbătă – 11 octombrie

Bâlea Cascadă – Bâlea Lac – DN 7C va fi închis între orele 11:00 – 17:00. Accesul spectatorilor se va face cu respectarea măsurilor de siguranță impuse de spectatori. Pentru cei care vin dinspre Curtea de Argeș spre Bâlea Lac se poate ajunge până în parcarea de la Bâlea Lac, tunelul de trecere fiind deschis.

Program Sibiu Rally Challenge 2014:

Vineri, 10 octombrie

17.00 Sesiune de autografe (Piaţa Mare)

18.00 City Demo

18.15 Start festiv Sibiu Rally Challenge (Piaţa Mare)

19.15 Start Ziua 1 (Piaţa Mare)

20.03 Start PS 1 Păltiniş Noapte

22.23 Final Ziua 1 (Piaţa Mare)

Sâmbătă, 11 octombrie

10.30 Start Ziua 2 (Piaţa Mare)

12.03 START PS 2 Bâlea Cascadă Orange 13.23 START PS 3 Bâlea Lac Orange

15.23 Final Sibiu Rally Challenge

19.00 Festivitatea de premiere (Piaţa Mare)

Duminică, 12 octombrie

10.00 Start Sibiu Rally Show

(Circuit autocros Cartier Strand)

16.00 Festivitatea de premiere (Circuit autocros Cartier Strand)

Sibiu Rally Challenge se desfășoară în perioada 9 – 12 octombrie și este în același timp o competiție, dar și un festival al sporturilor cu motor la care pot participa mașini clasice, mașini de competiție și orice alte vehicule din lumea sporturilor cu motor pe patru roți.

Mai multe informații oficiale pot fi găsite pe site-ul oficial www.raliulsibiului.ro

Sibiu Rally Challenge este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiui Sibiu și susținută de Orange România, partener principal al evenimentului.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole