sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăTOP NEWSAdio Fiesta, salut Explorer!

Adio Fiesta, salut Explorer!

Într-o mișcare surprinzătoare, Ford anunță că se pregătește să încheie producția modelului Ford Fiesta și să-și concentreze atenția către un SUV mai mare și mai puternic – Ford Explorer. Mai mult, noutatea vine cu o surpriză suplimentară, deoarece Ford Explorer va fi bazat pe platforma VW ID.4, un SUV electric de succes produs de Volkswagen.

Decizia de a încheia producția Ford Fiesta vine ca răspuns la schimbările în preferințele consumatorilor, care au îndreptat atenția către SUV-uri mai mari și mai puternice. Ford Fiesta a fost și va rămâne un model iconic, apreciat pentru dimensiunile sale compacte și manevrabilitatea excelentă. Cu toate acestea, într-o piață dominată de SUV-uri, Ford a decis că este timpul să se adapteze tendințelor actuale.

Ford Explorer, unul dintre cele mai bine vândute SUV-uri din America de Nord, va primi o nouă viață pe platforma VW ID.4. Aceasta este o mișcare surprinzătoare, având în vedere că cele două companii au fost considerate rivali în trecut. Dincolo de aceste considerente, totuși, Ford a ales să colaboreze cu Volkswagen pentru a-și accelera tranziția către vehiculele electrice.

Noul Ford Explorer (sursa foto - ArenaEV)

VW ID.4 este un SUV electric de succes, apreciat pentru performanțele sale, autonomia generoasă și designul său modern. Bazându-se pe această platformă, Ford Explorer electric va oferi o experiență de conducere mai ecologică și o eficiență sporită în utilizarea energiei. De asemenea, se așteaptă ca noul Ford Explorer electric să beneficieze de tehnologii avansate, inclusiv sisteme de asistență inteligentă la condus și conectivitate de ultimă generație.

Această colaborare între Ford și Volkswagen deschide noi posibilități pentru ambele companii. Ford va beneficia de tehnologia electrică dezvoltată de Volkswagen, în timp ce Volkswagen va avea oportunitatea de a-și extinde prezența pe piața SUV-urilor din America de Nord prin intermediul Ford Explorer.

Cu toate acestea, fanii Ford Fiesta nu trebuie să fie dezamăgiți în totalitate. Ford a anunțat că va lansa o ediție specială numită “Adio Fiesta” pentru a marca încheierea producției. Această ediție limitată va oferi caracteristici și accesorii exclusive, care vor face ca această mașină să fie un obiect de colecție destul de râvnit de către unii șoferi pasionați de emblematicul model Ford.

Așadar, Ford Fiesta se pregătește să-și ia adio de la scena auto, dar nu va fi uitată ușor. Cu un loc special în inimile conducătorilor auto din întreaga lume, Fiesta a reușit să ofere o experiență plăcută și economică timp de mai bine de patru decenii. În schimb, Ford Explorer va prelua ștafeta și va oferi o experiență de conducere puternică și confortabilă într-un SUV de dimensiuni medii.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole