marți, iunie 25, 2024
AcasăTehnologieToyota prezintă o nouă generație de motoare aspirate, cu raport înalt de...

Toyota prezintă o nouă generație de motoare aspirate, cu raport înalt de compresie

Toyota nu aderă la curentul turbo și lansează o nouă gamă de motorizări aspirate pe benzină, înzestrate cu tehnologii revoluționare de eficientizare și reducere a consumului. În total, 14 motoare noi vor sosi pe piață până în 2015, treptat, în compania viitoarelor modele nipone.

Secretele noii linii de motoare sunt raportul de compresie ridicat, de 13,5:1 (mai mic decât cel afișat de Mazda, însă), galeria de admisie cu o formă inedită, capabilă să creeze un efect turbionar în interiorul camerelor de ardere, admisia variabilă cu acționare electrică și sistemul EGR de recirculare a gazelor răcit. O altă particularitate este ciclul de funcționare Atkinson, folosit până acum doar în cazul modelelor hibride ale casei nipone. Acesta se traduce printr-o combustie mai eficientă, dar și printr-un nivel de putere maximă sensibil mai mic.

Primii beneficiari ai acestei colecții impresionante de tehnologii vor fi două unități de cilindree redusă, de 1 și 1,3 litri. Ambele sunt creditate cu atingerea unei eficiențe termice de 37, respectiv 38%, precum și un consum redus cu până la 30%, în combinație cu sistemul start&stop standard.

Treptat, noile tehnologii vor fi implementate pe întreaga gamă de motorizări aspirate ale companiei nipone, inclusiv pe versiunile de cilindree mai mare. Astfel, Toyota merge contra curentului și respinge zvonurile revenirii la motoarele turbo pentru care era faimoasă în anii 80.

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole