autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, iun. 12th, 2012

Lotus Exige R-GT debutează la Geko Ypres Rally

Lotus a anunțat acum ceva vreme că lucrează la dezvoltarea modelului Exige R-GT pentru raliuri. Modelul este gata și va debuta în etapa din Cipru cu Bernardo Sousa la volan. Echipa Lotus International Team condusă de Claudio Berro așteaptă încă definitivarea de către FIA a specificațiilor pentru clasa GT pentru a putea omologa mașina și a o înscrie în Campionatul European de Raliuri și Intercontinental Rally Challenge – IRC.

În Cipru modelul pilotat de Bernardo Sousa va fi mașină de deschidere pe toate cele 18 probe speciale ale raliului. Acest debut este utilizat de echipa Lotus pentru a strânge informații pentru dezvoltarea ulterioară a modelului. Lotus Exige R-GT este echipat cu un propulsor de 3.5 litri VVI-i DOHC care dezvoltă 300 CP. Echipa britanică s-a rezumat doar la acest anunț, Exige R-GT ar fi o prezență exotică și pe probele speciale de la Sibiu din etapa a opta IRC.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>