autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, iun. 12th, 2012

Nici o etapă nu a fost confirmată pentru sezonul WRC 2013

8 iunie 2012 a fost termenul limită până la care organizatorii de etape WRC ar fi trebuit să trimită la FIA contractele semnate pentru organizarea etapelor din sezonul următor WRC. Până acum liniște totală din partea FIA, existând semne că nimeni nu a acceptat noile condiții impuse de FIA. Calendarul viitorului sezon WRC ar trebui aprobat vineri, 15 iunie 2012, la Paris de către Consiliul Federației Internaționale de Automobilism. Până în acest moment doar organizatorii francezi s-au opus în mod oficial noilor condiții impuse de FIA pentru organizarea unei etape în 2013 din Campionatul Mondial de Raliuri.

Organizatorii au fost revoltați de taxa suplimentară de 100.000 euro cerută pentru asigurarea cronometrării și securității pe probele speciale. Dar aceștia mai impută FIA și lipsa unui contract ferm semnat cu o televiziune pentru drepturile TV ale sezonurlui 2013 WRC. Incertitudinile sunt alimentate și de retragerea la finalul sezonului trecut a sponsorulu oficial – Abu Dhabi, dar și de retragerea sponsorului de anul acesta după doar 6 etape – Nokia. Această retragere afectează serios bugetul WRC, costurile de producție TV fiind destul de mari, iar interesul televiziunilor pentru preluarea drepturilor TV fiind tot mai redus. Campionatul Mondial de Raliuri se află în impas în acest moment, sezonul 2013 fiind incert. O soluție se va găsi în mod cert, altfel îl vom admira pe Loeb la Le Mans, o parte din piloții din WRC în campionatele de rallycross și pate IRC.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>