autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, dec. 23rd, 2013

Drepturile pentru transmisiile Formula 1 în România, cumpărate de MP&Silva

Transmisiile Campaionatului Mondial Formula 1 în România și alte țări din regiune au fost câștigate de o companie specializată, MP&Silva, care le va revinde, ulterior, operatorilor TV din fiecare țară.

MP&Silva este o companie specializată în tranzacționarea drepturilor de autor și a câștigat drepturile de difuzare în urma acordului semnat cu Formula One Management, compania care deține drepturile eclusive ale competiției Formula 1 și care este condusă de celebrul Bernie Eclestone. Acordul cuprinde drepturi de difuzare pentru România, Bulgaria, Polonia și MENA (Middle East & North Africa), timp de 6 ani, din 2014 până în 2019. Drepturile cuprind cursele, calificările, antrenamentele, pe toate platformele și device-urile în țările amintite. Potrivit comunicatului, toate aceste drepturi pot ajunge la peste 100 de ore de transmisii.

MP& Silva are un portofoliu de drepturi de transmisie specializat în fotbal, în care se remarcă Premier League (peste 50 de țări), Serie A Italia, Ligue 1 Franța, dar este și distribuitor pentru anumite piețe pentru Campionatul Mondial FIFA 2014 Brazilia, pentru Bundesliga și La Liga Spania.

În ultimii ani, drepturile de transmisie Formula 1 în România au fost deținute de RCS&RDS, care le-a preluat în 2010 de la TVR, după ce anterior fuseseră deținute de PROTV.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>