luni, iunie 24, 2024
AcasăTehnologiePrimul test drive cu Dacia Duster Army, în poligonul militar

Primul test drive cu Dacia Duster Army, în poligonul militar

Dacia Duster Army a fost testată de militarii români în poligon, pentru a vedea dacă face față condițiilor reale de luptă. Revista Forțelor Terestre a publicat un “test-drive” cu Dacia Duster Army 1.5 dCi 4×4.

Dacia Duster Army a fost prezentată în premieră în cadrul festivităților de defilare de 1 Decembrie, pe șoseaua Kiseleff, în categoria tehnicii de luptă a Armatei Române. Mașina este doar un prototip și a fost construită de Dacia împreună cu alți parteneri, pentru a întruni toate cerințele NATO cerute unui vehicul de luptă.

Test drive cu Dacia Duster ArmyFără ca, la această dată, să fie o maşină de luptă din înzestrarea armatei, Dacia Duster 1.5 dCi 110 CP 4×4, în varianta Army, este prototipul rezultat în urma unei colaborări de trei ani, în care au fost implicaţi reprezentanţi ai companiilor Dacia, Uzina Mecanică Bucureşti, Electro Bit şi specialişti din cadrul Departamentului pentru armamente din Ministerul Apărării Naţionale, scrie Revista Forțelor Terestre, despre rezultele testului din Poligonul de încercări “Mihai Bravu” al Uzinei Mecanice Bucureşti. Aici vehiculul de teren a dat, deopotrivă, “proba de traseu” şi “proba de foc” în faţa jurnaliştilor civili şi militari.

“Plecând de la configurarea de bază a autovehiculelor Dacia Duster Laureate, aflate pe linia de producţie, inginerii au propus personalizarea tehnică a acestora în funcţie de destinaţia specială pe care beneficiarii o doreau. Printre cei care au intrat în relaţia de colaborare au fost specialiştii Departamentului pentru armamente, prin semnarea unui protocol în care s-a expus un set de standarde militare fără de care Dusterul nu putea să se numească Army” scrie Ziua Veche, care citează Revista Forțelor Terestre.

Citește mai multe detalii despre test pe Ziua Veche

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole