autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mai 16th, 2012

Statistică: Pietonii, vinovaţi de peste 20% din accidentele grave

Conform datelor statistice ale Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), de la 1 ianuarie 2012 şi până în prezent, peste 20 dintre cele 2.552 de accidente de circulaţie grave, în urma cărora 492 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 2.454 au fost rănite, s-au produs din vina pietonilor.

Astfel, potrivit IGPR, numai în intervalul 11-13 aprilie, din cele 59 de accidente grave de circulaţie, soldate cu opt decese şi 53 de răniţi grav, 22 au fost provocate de pietoni. Cele mai grave dintre acestea au avut loc pe fondul traversării neregulamentare, cauză ce a surclasat depăşirea vitezei regulamentare şi neacordarea priorităţii la trecerea de pietoni.

Prin urmare, poliţiştii le recomandă pietonilor să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie şi principiile de conduită preventivă, printre care acela de a traversa drumurilor publice numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora, pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic.

Pietonilor li se recomandă, de asemenea, ca acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora. Poliţiştii recomandă şi asigurarea temeinică înainte de pătrunderea pe partea carosabilă, cu privire la faptul că în acel moment nu circulă în apropiere autovehicule, precum şi folosirea accesoriilor fluorescente/reflectrizante sau a hainelor de culori deschise, noaptea ori în condiţii de vizibilitate redusă, atunci când se circulă pe partea carosabilă a drumului public.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>