marți, august 9, 2022
AcasăIndustrieToyota a depășit VW și GM, în primul trimestru, la vanzări

Toyota a depășit VW și GM, în primul trimestru, la vanzări

Toyota a anunțat rezultatele financiare pentru anul fiscal 2012 (aprilie 2011 – martie 2012), împreună cu vânzările corespunzătoare acestui an. Volumul total de autovehicule produse a fost de 7.435.781 unități, mai multe față de anul anterior cu 3,7. Vânzările s-au ridicat la 7.351.929 vehicule, mai multe cu 43.890 vehicule comparativ cu 2011 (+0,6). Volumele vândute includ și cel mai bun trimestru al acestui an fiscal (ianuarie – martie 2012), cu 2.356.929 vehicule livrate, cifre care consemnează revenirea constructorului nipon după dezastrul de anul trecut care a adus pierderi uriașe atât pe piața japoneză, cât și pe celelalte piețe ale lumii, din cauza blocării livrărilor de automobile și componente pentru alte fabrici Toyota. Anul trecut, în primul trimestru Toyota a vândut numai 1,79 milioane de automobile, un nivel extrem de scăzut care a condus la pierderea titlului de lider global în clasamentul constructorilor.

Principalii concurenți au anunțat volume mai mici pentru primul trimestru al acestui an. Volkswagen a anunțat vânzări de 2,26 milioane de vehicule, în creștere cu 11,3 față de anul anterior, iar estimările pentru General Motors se ridică la 2,28 milioane de vehicule. Analiștii susțin însă că volumul crescut din Q4 (ianuarie – martie) se datorează livrărilor întârziate de anul trecut.

Pentru anul calendaristic 2012, toate cele 3 grupuri au prognozat creșteri, Toyota mizând pe aproximativ 8,6 milioane vehicule vândute, în timp ce Volkswagen speră ca avansul de aproximativ 10 să se mențină, peste totalul de 8,3 milioane de automobile vândute în 2011. De asemenea, General Motors, care anul trecut a depășit 9 milioane de automobile, cunoaște un ritm de creștere în acest an, care ar putea să-i conserve poziția de lider.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock