marți, februarie 20, 2024
AcasăMotorsportSpectacol total: Sibiu - Transfăgărășan Motorsport Festival, în august 2014

Spectacol total: Sibiu – Transfăgărășan Motorsport Festival, în august 2014

Organizatorii Raliului Sibiului pregătesc o surpriză iubitorilor sporturilor cu motor pentru luna august, atât pe traseele obișnuite ale raliului, cât și pe celebrul Transfăgărășan.

Transfăgărășan Motorsport Festival este noul eveniment auto ce va avea loc în România pe timpul verii, după ce cunoscutul Raliu al Sibiului, etapă în European Championship Rally, a fost mutat în luna februarie.

Organizatorii anunță evenimentul ca un “spectacol total pe probele celebre ale Raliului Sibiului” și “un festival internațional dedicat pasiunii pentru lumea sporturilor cu motor”.

La festival vor participa piloti de top, masini care au scris istorie in lumea sporturilor cu motor, legende pe doua si patru roti. Prima editie a Sibiu – Transfagarasan Motorsport Festival se va desfasura in perioada 14 – 17 august 2014 in locatii deja celebre din judetul Sibiu pentru iubitorii sporturilor cu motor. Evenimentul  afost inspirat din celebrul Festival al Vitezei de la Goodwood.

Potrivit organizatorilor, cartierul general al evenimentului va fi în Piața Mare și Piața Mică din Sibiu unde vor fi expuse toate mașinile și motocicletele participante pe parcursul celor patru zile ale evenimentului. Joi, în prima zi a festivalului, mașinile și motocicletele vor participa la o paradă pe străzile orașului, urmând că vineri, sâmbătă și duminică să participe la diverse evenimente. Mașinile de raliu au două probe speciale dedicate – speciala de pe circuitul de rallycross și speciala Șanta – iar pentru toate celelalte acțiunea se va desfășura pe speciala Păltiniș (vineri seară pe noapte) și pe Transfăgărășan în zilele de sâmbătă și duminică.

“Ținând cont că Raliul Sibiului se va desfășura în perioada de iarnă, am ales ca în perioada de vară să organizăm un festival al sporturilor cu motor pentru toți cei pasionați. Sibiu este un oraș cu tradiție și aici s-au desfășurat și se mai desfășoară competiții importante la nivel internațional și cred că Transfagarasanul reprezintă o atracție incredibilă pentru cei din fenoment. Am început deja pregătirile și sperăm să atragem nume importante din această lume încă de la prima ediție a Sibiu – Transfăgărășan Motorsport Festival”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Sibiu – Transfăgărășan Motorsport Festival este un eveniment deschis mașinilor clasice, motocicletelor, conceptelor auto, modelelor de curse din zilele noastre, piloților, practic tuturor celor care fac parte din fascinante lume a sporturilor cu motor. Pe parcursul celor patru zile la Sibiu – Transfăgărășan Motorsport Festival se vor organiza expoziții auto-moto, parade ale mașinilor legendare, concursuri de eleganță și diverse întreceri pe specialele Transfăgărășan, Santa, Păltiniș și circuitul de rallycross. (FOTO: CIPRIAN MIHAI)

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole