autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: sâm, mai 26th, 2012

Schumacher a fost cel mai rapid în calificările de la Monaco

Michael Schumacher a fost cel mai rapid în calificările Marelui Premiu de Formula 1 de la Monaco, dar nu va pleca din pole position. El va fi retrogradat cinci poziții pe grilă în urma acroșajului cu Senna din etapa trecută. Din pole position va pleca Mark Webber care îl va avea alături pe colegul lui Schumacher de la Mercedes-Benz AMG, Nico Rosberg. Teoretic vorbim despre pole position-ul cu numărul 69 obținut de Schumacher, dar acesta nu va fi contorizat. Pentru german probabil este unul dintre cele mai importante ”pole position” din carieră.

A demonstrat că încă se poate implica în lupta la vârf, iar acest timp a fost obținut fără a beneficia de vreun ajutor, toți piloții au alergat pe o pistă uscată, în aceleași condiții. Surpriza sesiunii de calificări de la Monaco o poate reprezenta clasarea lui Felipe Massa pe poziția a șasea, în urma lui Alonso. Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel au sacrificat sesiunea Q3 a calificărilor, optând pentru pneuri de consistență soft, nu super soft precum restul plutonului, pentru a sta mâine mai mult pe circuit până la primul schimb de pneuri. Jenson Button a reușit contraperformanța de a nu ajunge în Q3, oprinduse pe poziția a treisprezecea. Debutul sesiunii de calificări a fost întreruptă în urma accidentului lui Sergio Perez care nu a mai putut menține monopostul pe trasă după ce suspensia față a cedat. Mâine, Monaco promite a oferi un Mare Premiu de Formula 1 mai mult decât interesant.

Rezultate calificări F1 Grand Prix De Monaco 2012


Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>