luni, iunie 24, 2024
AcasăMotorsportVictorie în prima cursă de pe Nurburgring pentru Mihai Marinescu

Victorie în prima cursă de pe Nurburgring pentru Mihai Marinescu

Mihai Marinescu a câștigat prima din cele două curse ce se desfășoară în acest weekend pe circuitul german Nurburging. Pilotul brașovean a avut o sesiune de calificări excelentă și a izbutit să își păstreze prima poziție de pe grila de start de-a lungul tuturor celor 20 de tururi. Mihai a dominat cursa, la fel cum s-a întâmplat și toamna trecută când pe circuitul de la Monza obținea prima sa victorie în Formula 2.

Cel de al treilea weekend al Formulei 2 a debutat pentru Mihai vineri, când s-a rulat în cele două antrenamente libere. Această primă zi a fost dedicată încercării posibilelor configurații ale monopostului pentru circuitul de la Nurburgring și nu neapărat obținerii unui anumit timp. Dimineața de sâmbătă a venit cu sesiunea de calificări pentru prima cursă. Înainte de intrarea la boxe pentru schimbarea pneurilor nimic nu prefigura strategia lui Mihai. După încălțarea pneurilor noi brașoveanul a făcut un singur tur de pistă. Încrederea pe care a avut-o în șansa sa din acel tur i-a adus pole positionul.

Startul a fost unul în care pilotul român a dovedit că știe pista de la Nurburgring și a putut să îl închidă pe Luciano Bacheta, liderul la zi al clasamentului general. Au urmat 20 de tururi în care Mihai a dominat cursa și mult râvnitul podium. Pentru prima oară în acest sezon în Formula 2 s-a intonat imnul României, iar Mihai și-a trecut în palmares al doilea podium după ce la Silverstone a încheiat a doua cursă pe locul trei. După cinci din cele 16 curse programate în acest an, Mihai Marinescu ocupă locul 4 în clasamentul general.

Mihai Marinescu: ” Mă bucur pentru această victorie. A fost o cursă ok în care am tras cât am putut, mai ales că acum avem și mai multe date referitoare la gradul de uzură al pneurilor. Nu am mai avut probleme ca la Portimao cu încălzirea motorului și sper să fie ok și în cursa de mâine. Mecanicii au schimbat radiatorul și acum totul pare să fie în regulă. Deja ne gândim la strategia pe care o vom adopta mâine. Ceilalți ne vor copia setările și atunci trebuie să vin cu ceva nou pentru a avea o cursă la fel de bună ca cea de astăzi. M-am bucurat enorm când am auzit imnul României pe podium. Deși sunt la a doua victorie în F2 simt că aceasta ar fi prima. A fost pentru prima dată când s-a intonat imnul în acest campionat.”

Duminică la ora României 15:30 este programată a doua cursă din acest weekend și a șasea din acest sezon. Cursa poate fi urmărită live pe Sport.ro și www.voyo.ro.

Clasament cursa 1 Nurburgring

1. Mihai Marinescu, 20 laps
2. Luciano Bacheta, +3.428ss
3. Christopher Zanella, +5.836s
4. Kevin Mirocha, +13.380s
5. Mathéo Tuscher, +13.921s
6. Alex Fontana, +14.776s
7. David Zhu, +15.254s
8. Daniel McKenzie, +21.769s
9. Markus Pommer, +28.465s
10. Hector Hurst, +31.315s

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole