luni, iunie 24, 2024
AcasăLansari RomaniaRenault Megane facelift a sosit în România. Prețul, mai mic cu 2.000...

Renault Megane facelift a sosit în România. Prețul, mai mic cu 2.000 de euro față de acum 5 ani

Renault a lansat oficial pe piața din România noul Megane Facelift. Francezii operează a doua restilizare din cariera generației actuale pentru a prelungi viața compactei franceze. Un model complet nou va fi lansat abia anul viitor.

Noul Renault Megane este, de fapt, același Megane, a treia generație lansată în 2008, dar care a înregistrat vânzări destul de slabe în ultimii ani. Un al doilea facelift, venit la 5-6 ani de la lansare, ar trebui să atragă atenția publicului asupra acestui model, pe un segment extrem de concurențial pe continent și pe piața noastră. În România, Renault Megane III s-a vândut slab în comparație cu generația anterioară, dar mai ales în comparație cu rivalii direcți. Mai exact, anul trecut Megane și-a găsit doar 511 clienți (potrivit DRCIPV – înmatriculări), în timp ce VW Golf a fost comercializat în peste 1.700 unități, iar Opel Astra în peste 1.000 exemplare. Cifrele de vânzare înregistrate de Megane sunt comparabile cu cele atinse de Toyota Auris sau Hyundai i30.

Pentru a impulsiona vânzările, Renault a umblat și la prețuri. Prețurile de listă pentru al doilea Megane facelift pornesc de la 14.100 euro cu TVA, pentru versiunea entry-level Pro 1,6 110 CP, și ajung la 21.500 euro, cotație valabilă pentru modelul de vârf, GT Line Energy 1,6 dCi 130 CP. Prețul de bază este, astfel, cu 3o0 de euro mai mic față de faceliftul de acum doi ani, dar cu 2.000 de euro mai mic decât la lansarea din 2008. Raportat la competiția de pe piața românească, Renault Megane rămâne mai ieftin decât un VW Golf 1.2 TSI sau un Ford Focus 1.0 Ecoboost, cu aproximativ 2.000 de euro, fiind însă echipat cu un motor învechit, fără supraalimentare.

Dincolo de schimbările de aspect, cu un nou design pentru întreaga gamă Megane, caracterizat prin celebra siglă romboidală supradimensionată și farurile eliptice, unite de o grilă lucioasă de culoare neagră, au fost operate și modificări de ordin tehnic. Bara de protecție a fost redesenată pentru a găzdui luminile de zi cu tehnologia LED, iar versiunile sportive GT și RS vor beneficia în plus de pleoape de culoare neagră.

Una dintre cele mai importante vești este reprezentată de lărgirea paletei de motorizări cu o nouă unitate TCe pe benzină, de 1,2 litri. Aceasta dezvoltă o putere maximă de 130 CP și va fi cuplată exclusiv la o transmisie EDC cu dublu ambreiaj.

La interior, noile versiuni Megane vor oferi combinații proaspete de materiale și culori, precum și tableta R-Link cu touchscreen de 7 inch și sistem de navigație, sistem multimedia prezent deja pe aproape toate celelalte modele Renault.

O altă premieră este Visio System®. Acesta dispune de o serie de camere de luat vederi, amplasate strategic pentru a semnala obstacole prin declanșarea unor semnale de atenționare în cazul depășirii marcajelor albe, iar farurile de întâlnire sunt acționate automat pentru o participare optimă la trafic.

PREȚURI RENAULT MEGANE 5 UȘI

pretu

PREȚURI RENAULT MEGANE COUPE

rs

PREȚURI RENAULT MEGANE SPORT TOURER

gt

Renault Megane Facelift este deja disponibil în întreaga rețea de distribuție Renault România. Primele exemplare vor ajunge la clienți chiar în această săptămână.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole