autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, apr. 18th, 2012

Radar cu “personalitate” în Franţa: înjură la depăşirea vitezei legale

Un aparat radar cu rol pedagogic din Franţa şi-a depăşit prerogativele şi a început să-i înjure pe şoferii grăbiţi, afişând mesajul “Fuck you”, când o maşină depăşea viteza legală de 50 km/h.

Sute de şoferi care au călcat acceleraţia şi au depăşit limita de viteză la intrarea în localitatea franceză Eaucourt-sur-Somme, au avut “surpriza” de a fi insultaţi în limba engleză de un aparat radar pedagogic, potrivit presei franceze. Astfel, deşi cinemometrul nu trebuia decât să-i atenţioneze pe conducătorii auto vitezomani, nefiind legat la reţeaua poliţiei, în loc să afişeze viteza şi numărul de puncte riscate de şoferi, aparatul afişa viteza şi mesajul “Fuck you”.

Radar-ul cu “personalitate” nu a operat însă de capul său, ci a fost programat, iar oficialii firmei constructoare JCB au depistat vinovatul: un colaborator. “Avem un colaborator glumeţ căruia îi place să facă farse. În ziua inaugurării, acesta a vrut să ne demonstreze că matricea de text este prea mică şi a scris mesajul, dar, nefiind informatician, nu a mai ştiut să-l şteargă şi nimeni nu a mai verificat”, a explicat un reprezentant al JCB.

Aparatul buclucaş a fost reprogramat şi, în momentul de faţă, afişează mesajul normal: “Atenţie, prea repede” şi numărul de puncte riscate în caz de control.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>