autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, apr. 18th, 2012

Audi RS Q3 Concept prezentat la Beijing

Audi se prezintă la salonul auto de la Beijing un concept RS. Audi RS Q3 Concept – un SUV care pune accentul pe sportivitate și dinamică. Constructorul german își anunță la salonul auto de la Beijing intenția de a veni în universul SUV-urilor cu un model sportiv. Este o premieră în segmentul SUV-urilor de la Audi dar și în universul modelelor compacte din această categorie. Până acum producătorii preferând să ofere versiuni sportive pentru SUV-urile mari – ML 63 AMG, G 63 și 65 AMG, X5 M și X6 M. Singurul SUV performant din oferta Audi de până acum fiind Q7 V12 TDI.

Pentru moment vorbim despre un concept Audi RS Q3. La exterior, spre deosebire de un Q3, conceptul a adoptat tema de design a gamei RS, în particular RS3. Partea frontală este dominată de grila sigle frame a radiatorului delimitată de un cadru de aluminiu mat. Partea inferioară a spoilerului față este inspirat de cel de la Audi RS3. Farurile au o tentă fumurie, iar în interiorul acestora se regăsește fibră de carbon. În lateral se remarcă evazările pasajelor roților, iar spatele este individualizat de spoilerul care integrează cele două evacuari generos dimensionate și difuzorul spate. Pe hayon este amplasat un mic eleron.

Interiorul respectă linia cromatică de la exterior, fiind un cocktail de negru și albastru. Tapițeria din piele neagră pentru interior cu o cusătură albastră, superbele scaune sport RS, inserții de piele Alcantara albastră în panourile portierelor și inserțiile din fibră de carbon de pe tabloul de bord, volan și consola centrală individualizează interiorul acestui concept de cel al unui Q3.

Sub capotă se ascunde un propulsor TFSI de 2.5 litri cu cinci cilindri în linie. Cei 2.480 cmc supraalimentați dezvoltă 360 CP. Resursele propulsorului sunt trimise spre sistemul de tracțiune integrală permanentă quattro prin intermediul unei cutii S-Tronic cu șapte rapoarte. RS Q3 junge la 100 km/h cu start de pe loc în 5,2 secunde și are o viteză maximă de 265 km/h.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>