marți, martie 19, 2024
AcasăIndustrieElon Musk prezintă îmbunătățiri pentru auto-pilot și un robot humanoid la ziua...

Elon Musk prezintă îmbunătățiri pentru auto-pilot și un robot humanoid la ziua ‘Tesla AI’

Tesla și-a folosit inaugurarea AI Day pentru a prezenta îmbunătățiri ale capacităților tehnice de auto-pilot și a dezvăluit planuri pentru un robot umanoid despre care Elon Musk spune că ne va scuti de rutina zilnică.

De asemenea, a evidențiat progresele înregistrate în ceea ce privește propriul circuit integrat. Cipul Tesla are o putere de calcul la nivel de GPU și lățimea de bandă de două ori a cipurilor utilizate în rețele, au spus directorii, și este conceput special pentru a funcționa în rețeaua neuronală care alimentează sistemul de conducere autonomă.

Cipul este o parte crucială a sistemului care alcătuiește Dojo, un super computer susținut anterior despre care Tesla spune că este esențial pentru avansa conducerea complet autonomă. Musk a spus că Dojo va începe să funcționeze până la sfârșitul anului viitor.

Evenimentul, conceput pentru a-i arăta lui Tesla mai mult decât un simplu producător de automobile și a ajuta la recrutarea de talente pentru compania din Palo Alto, California, a avut loc la doar câteva zile după ce Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA a deschis o anchetă formală a defectelor asupra sistemului de pilot automat al Tesla, după zeci de coliziuni provocate în timpul folosirii sistemului.

În timp ce rivali precum Aurora, Cruise, Waymo și Zoox utilizează un amestec de camere, lidar și radar în tehnologia vehiculelor autonome, Tesla lucrează la un sistem bazat exclusiv pe „viziune”, folosind opt camere montate pe vehicul pentru a procesa un real – „spațiu vectorial” 3D în timp pentru a ghida navigarea.

Funcția actulă de pilot automat Tesla este încă considerată a fi o funcție de asistență pentru șofer si nu un sistem de auto-pilot complet. Musk a spus că este puțin probabil ca Tesla să deschidă sursa tehnologiei, dar va lua în considerare acordarea de licențe rivalilor. “Este fundamental extrem de scump să creezi sistemul, astfel încât, într-un fel, trebuie plătit”, a spus Musk.

La sfârșitul evenimentului de două ore, a fost introdus in scenă și „Tesla Bot”. Precedat pe scenă de o persoană îmbrăcată într-un costum alb strălucitor și o cască gri care a făcut un număr de robot-dance, Musk a anunțat planuri pentru un robot umanoid realist conceput pentru a reduce rutina activităților din viața de zi cu zi. Un prototip ar trebui să fie disponibil anul viitor și va elimina „sarcinile periculoase, repetitive și plictisitoare”, cum ar fi să te apleci pentru a ridica ceva sau să mergi la magazin pentru alimente, a spus Musk. „În esență, viitorul muncii fizice va fi o alegere”. “Elon are o viziune mare”, a spus analistul Gene Munster de la Loup Ventures. “Pentru investitori, Tesla Bot este ceva nou la care pot visa. Cipul este mai substanțial, dar plictisitor pentru majoritatea investitorilor.”

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole