luni, mai 27, 2024
AcasăTehnologiePrimul Lamborghini Aventador bi-turbo: 1200 CP

Primul Lamborghini Aventador bi-turbo: 1200 CP

Specialiştii Underground Racing, cunoscuţi pentru plăcerea lor de a dezvolta “in house” kit-uri de supraalimentare cu două turbine pentru diferite modele de maşini, au reuşit să grefeze, în premieră, un sistem twin-turbo pe monstrul mecanic V12 al Lamborghini-ului Aventador LP700-4. Iar “rezultatul”, chiar dacă nu este încă verificat, este de-a dreptul spectaculos: 1200 CP şi un sprint 0-100 km/h în, atenţie, 2.2 secunde.

Munca inginerilor tunerului american din Carolina de Nord nu a fost uşoară, însă, pentru că Lamborghini a proiectat motorul de 6.5 litri, care, standard, are 700 CP şi un cuplu de 690 Nm, şi maşina astfel încât să fie dificil de modificat. Prin urmare, dezvoltarea şi montarea kit-ului twin-turbo a durat aproape un an şi jumătate, Underground Racing setându-şi această ţintă încă de la lansarea urmaşului lui Murcielago, la Salonul Auto de la Geneva 2011. Mai mult, chiar şi aşa, tunerul nu poate vinde sau monta doar sistemul cu două turbine, ce urcă puterea “taurului” la 1.200 CP, ci trebuie să refacă complet V12-ele aspirat. De asemenea, cutia de viteze automată-secvenţială, cu 7 trepte, primeşte şi ea un upgrade de soft “Quickshift”, pentru a schimba şi mai eficient.

Având în vedere cifrele estimate însă, “efortul” pare să merite. Underground Racing cotează puterea Lamborghini-ului Aventador bi-turbo la 1.200 CP, măsuraţi la roată, şi anunţă o acceleraţie 0-100 km/h în doar 2.2 secunde, cu pneurile standard, de stradă, şi, evident, cu ajutorul tracţiunii integrale de care dispune LP700-4.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole