marți, august 9, 2022
AcasăMașini noiHolden Trax - Opel Mokka cu paşaport de Australia

Holden Trax – Opel Mokka cu paşaport de Australia

Platforma GM Gamma II primeşte încă un membru. După Opel Mokka şi Chevrolet Trax, Holden, “apendicele” australian al constructorului american, a confirmat producţia SUV-ului compact Holden Trax. Prin urmare, Mokka/Trax ajunge un model global, ce va fi comercializat în peste 140 de ţări din întreaga lume, bătându-se direct cu modele precum VW Tiguan, Mitsubishi ASX sau Skoda Yeti.

Holden mai face în Australia modele europene, precum Barina Spark (Chevrolet Spark), Barina Hatch (Chevrolet Aveo) sau Cruze, dar şi un Commodore Omega cu motor V6 de 3.0 litri SIDI ori sportive cu pretenţii, gen Redline Edition Calais V-Series şi SS V-Series sedan, animate de V8-uri de 6.0 litri. Decizia de a produce SUV-ul compact Trax a survenit creşterii cererii pentru acest tip de maşină cu peste 57, de la începutul anului şi până în prezent.

“Trax va oferi flexibilitate, economie de carburant, şiguranţă şi o ţinută de drum apropiată de cea a turismelor, atribute din ce în ce mai căutate de clienţii care vor un SUV în zilele noastre”, a declarat John Elsworth, directorul executiv de vânzări, marketing şi aftersales al Holden. Oficialul nu a dat însă detalii despre caracteristicile noului model, iar Chevrolet-ul Trax va fi prezentat abia în toamnă, la “Mondialul Automobilului” de la Paris.

Până atunci însă, există Opel Mokka, primul din “tripleţi”, ce a fost lansat la Geneva 2012. Prin urmare, în afară de câteva detalii de design, menite a sublinia apartenenţa fiecărui model la gama constructorului sub a cărui siglă se vinde, Holden Trax va fi cam la fel cu acesta. Opel Mokka are o lungime de 4.28 metri, putând transporta fără dificultăţi cinci persoane, în timp ce volumul de încărcare, cu banchetele rabatate, poate ajunge până la 1.372 litri. În ceea ce priveşte tracţiunea, Mokka este disponibil atât cu tracţiune faţă, cât şi cu integrală. Iar puterea îi este asigurată de trei motoare eficiente. Oferta de propulsoare pe benzină include un motor aspirat de 1,6 litri / 115 CP, precum şi o variantă turbo de 1,4 l cu o putere de 140 cp şi un cuplu de 200 Nm. Pe partea diesel, este disponibil un motor turbo diesel 1.7 CDTI cu o putere de 130 cp şi un cuplu de 300 Nm, dar, probabil, aceasta nu va fi oferit şi pe Holden Trax, având în vedere “sesibilitatea” destul de redusă a australienilor pentru diesel.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock