autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, mart. 23rd, 2012

Preview Petronas Malaysia Grand Prix

Istoria modernă a etapelor de F1 organizate în Malaezia începe în 1999 pe circuitul de la Sepang. Totuși Malaezia are o istorie bogată în motorsport. În 1962 era organizată pe circuitul Thomson Road prima etapă din campionatul Formula 2, și a rămas etapă în campionat până în 1965. Din 1968 până în 1995 evenimentele au fost găzduite de circuitul Shah Alam Formula, Holden, Formula Pacific, Formula 2, Formula Atlantic și curse din campionatul Tasman.

Duminică vor fi parcurse 56 tururi pe Sepang International Circuit a cărui lungime este de 5.543 metri. Cel mai rapid tur în cursă aparține lui Juan Pablo Montoya din 2004 – 1:34.223. Cele mai multe victorii, cinci, aparțin lui Ferrari, iar pilotul cu cele mai multe victorii este Michael Schumacher – 3 victorii.

Sesiunile de astăzi de antrenamente au fost dominate de Lewis Hamilton, care dorește să răzbune eșecul de la Melbourne. În prima etapă a plecat din pole position și a reușit un loc trei la finalul cursei. În sesiunea de antrenamente de astăzi al doilea pilot din punct de vedere al timpului obținut și al consistenței evoluției a fost Michael Schumacher. În prima sesiune un loc 4, iar în a doua locul secund. Mâine dimineață la ora 10 avem sesiune de calificări pentru Petronas Malaysian Grand Prix.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>