joi, mai 23, 2024
AcasăEveniment"Salonul mondial al pasiunii pentru automobile"

“Salonul mondial al pasiunii pentru automobile”

Techno Classica – cel mai mare show dedicat modelelor clasice. Anul acesta la expoziție participă peste 1.200 expozanți care au scos de prin garaje, muzee și colecții private peste 2.500 bijuterii pe patru roți. Pentru a înțelege dimensiunea manifestării, iată care este titulatura completă a show-ului de la Essen – “24th World Show for Vintage, Classic & Prestige Automobiles, Motor Sport, Motorcycles, Spare Parts and Restoration – World Club Meeting“. Anul acesta o mare parte dintre constructori s-au prezentat la Essen pentru a-și omagia un model.

Mercedes-Benz aniversează 60 de ani de SL. Așadar în standul constructorului german pot fi admirate toate modelele SL din istorie. Printre vedete se numără – unul dintre cele zece exemplare 300 SL contruite în 1952, 500 SL care a aparținut Prințesei Diana, un 500 SL din seria R107 în versiunea de raliu. Evident va fi expus și ultimul model SL prezentat în ianuarie la Detroit.

BMW Classic și-a rezervat o hală întreagă. Bavarezii vin și prezintă povestea Serie 3 care a ajuns la a șasea generație. De asemenea, cu această ocazie, BMW aniversează și 40 de ani ai diviziei BMW Motorsport GmbH, astăzi având numele BMW M GmbH. Sunt expuse un BMW M1 și monopostul de F1 a lui Nelson Piquet la volanul căruia a câștigat titlul de campion mondial la piloți. În hala BMW este rezervată o secțiune și pentru MINI.

Grupul Volkswagen s-a cazat în hala 7, iar tematica de anul acesta este “Sporty Elegance”. Au expus un Polo WRC, un Golg II Pikes Peak, un Beetle Salzburg Rally și o Mille Miglia Ovali Beetle din 1956. VW sărbătorește la Essen și 30 de ani de Caddy. Lamborgini prezintă povestea celor 12 cilindri din modelele construite la Sant’Agata Bolognese.

Audi expune o galerie de vedete la Techno-Classica: Audi Sport quattro Pikes Peak, Auto Union Type C echipat cu roți duble, Audi “Alpensieger” și NSU 1300 TT.

Bentley și Bugatti expun împreună, Autostand expune la Essen un exemplar extrem de rar – Koco din 1923, o Cisitalia 2002 Gran Sport din 1947, un Delorean DMC 12.

Pentru prima dată Porsche este prezent oficial la acet salon. Anul acesta constructorul german aniversează 40 de ani 911 Carrera RS. Sunt expuse cinci modele, de la 911 Carrera RS la 911 Carrera RSR și noul 991.

Ford s-a pregătit în mod special pentru această manifestare, omagiază 60 de ani Ford Weltkugel, 50 de ani Ford Taunus 12 M, 40 de ani Ford Granada și 30 de ani de Ford Sierra.

Opel continuă petrecerea celor 150 de ani de existență a companiei și la Techno-Classica, în standul lor au expus tot, de la mașini de cusut, biciclete, motociclete și frigidere până la ultimile creații.

Superlative auto pot fi admirate și în restul standurilor, peste 200 de asociații ale colecționarilor expun la Essen.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole