autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, apr. 26th, 2012

Philips Rally Argentina

Argentina a găzduit prima etapă de WRC în 1980. A rămas una dintre cele mai dure etape din calendar. Anul acesta traseul a fost revizuit și măsoară 503 km. După Safari Rally, etapa de anul acesta din Argentina este cea mai lungă provocare pentru piloții din campionatul mondial de raliuri. Încă ceva kilometri și puteam vorbi despre o etapă de anduranță sau poate rally-raid.

Cartierul general va fi la Villa Carlos Paz, în nordul capitalei Buenos Aires, pe malurile lacului San Roque. Etapa argentiană este extrem de spectaculoasă, probele speciale fiind renumite pentru ”trambulinele” întâlnite de piloți pe traseu, peisajul aproape selenar de pe înălțimile El Condor, și cum pe continentul sudamerican a venit toamna și ploile… noroiul, bălțile vor aduce un plus de spectacol și glisade pe probe. Totuși în acest an etapa este organizată cu o lună mai devreme decât anul trecut, toamna debutează în Argentina, prin urmare piloții nu vor mai avea de îndurat temperaturile scăzute de anul trecut.

Organizatorii au dorit ca unele probe speciale să fie în apropierea graniței cu Chile și Uruguay pentru a da posibilitatea unui cât mai mare de fani să fie prezenți pe probe însă nu a fost posibil anul acesta. Astăzi au avut loc calificările, cele care dau posibilitatea piloților să își aleagă poziția de start mâine. Cel mai rapid a fost Loeb – 2.36.369 minute, urmat de Hirvonen la 0,759 secunde, Sordo – plus 1.637 secunde, Solberg – plus 3.593 și Ostberg la 3.756 secunde. Leob are șansa de a-și alege cea mai bună strategie de start pentru mâine, el fiind și cel care a câștigat această etapă în ultimii șase ani.

Un traseu de 503 km care cuprinde 19 probe speciale. Duminică piloții vor avea de parcurs și cea mai lungă probă specială – El Durazno-Ambul care măsoară 66 km. Dar nici ziua de mâine nu este ușoară cu două treceri pe proba Ascochinga-Agua de Oro care a fost mărită în acest an la 52,8 km. Săptămâna aceasta în schimb cei de la Citroen au avut timp și de glume, l-au făcut actor pe Hirvonen într-un filmuleț de aproape 4 minute în care au puterea să își aducă aminte de o descalificare și ceva ambreiaje buclucașe.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>