autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, iul. 10th, 2012

Patrik Flodin și Goran Bergsten vin la Raliul Sibiului

Patrik Flodin a confirmat și el participarea la Raliul Sibiului România, etapă inclusă în premieră anul acesta în Intercontinental Rally Challenge. Pilotul suedez va lua startul cu o mașină Ford Fiesta S2000 și va concura alături de Göran Bergsten, un copilot care a debutat în 1990 și care a mers și în dreapta lui Henning Solberg. Suedezul, 28 de ani, concurează pentru echipa lui Petter Solberg, PS Engineering Team, și se află la primul sau sezon în Intercontinental Rally Challenge. Patrik Flodin are în program 7 etape din IRC, iar prima la care a luat startul a fost cea din Corsica. Cea mai bună clasare în acest sezon a fost locul 6 din GEKO Ypres Rally, în Belgia, iar înaintea etapei de la Sibiu are 10 puncte în clasamentul general.

Și pentru Patrik Flodin participarea la Raliul Sibiului România înseamnă prima vizită în țara noastră. „Știu că România este o țară frumoasă cu multe zone care au conservat aerul medieval. Am auzit numai lucruri bune despre acest raliu și abia aștept să iau startul. În egală măsură aștept această etapă dar și să descopăr România, oamenii și specificul local”, a spus Patrik Flodin.

Raliul Sibiului România este programat în perioada 19 – 21 iulie, iar piloții vor avea de parcurs 200,2 kilometri împărțiți în 12 probe speciale. Raliul va începe cu joi seara, la ora 20:00, cu o parada a piloților, urmată de startul festiv la ora 21:00 în Piața Mică. Apoi, vineri și sâmbătă, sunt programate cele 12 speciale pe macadam și asfalt. „Aștept de multă vreme să mă întorc pe macadam și sper să fac o cursă bună, în special după dezamăgirea provocată de abandonul din San Remo Rally”, a mai adaugat Patrik Flodin.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>