luni, iunie 24, 2024
AcasăMașini noiCLS 63 AMG Shooting Brake - imagini și informații oficiale

CLS 63 AMG Shooting Brake – imagini și informații oficiale

Mercedes-Benz se dovedește a fi un creator de nișe. A readus pe piață conceptul de Shooting Brake, iar acum plusează cu CLS 63 AMG Shooting Brake. În 2004, la prezentarea lui CLS 55 AMG, modelul Mercedes-Benz era singur pe pață, nu avea rival. Între timp succesul coupe-ului cu patru uși a inspirat lumea auto, iar conceeptul poate fi regăsit și în alte clase. A urmat la doi ani distanță versiunea CLS 63 AMG, iar în 2011 Mercedes-Benz a lansat a doua generație CLS.

Rețeta pentru CLS 63 AMG Shooting Brake este simplă. Un propulsor V8 biturbo de 5.5 litri care dezvoltă 525 CP sau 557 CP. Versiunea de bază pune la dispoziție 525 CP obținuți între 5.250 și 5.750 rpm și un cuplu motor de 700 Nm, valoare constantă între 1.750 și 5.250 rpm. În această configurație CLS 63 AMG Shooting Brake ajunge la 100 km/h în 4,4 secunde și evident are o viteză maximă limitată la 250 km/h. Clienții pot opta pentru pachetul Edition 1 care aduce un plus de 32 CP și 100 Nm. Valoarea maximă a puterii este disponibilă în același interval, însă cei 800 Nm sunt disponibili între 2.000 și 4.500 rpm. CLS 63 AMG Shooting Brake Edition 1 ajunge la 100 km/h în 4,3 secunde, însă viteza maximă este limitată electronic tot la 250 km/h.

Puterea este trimisă punții spate prin intermediul unei cutii AMG Speedshift MCT cu 7 rapoarte. Sunt disponibile patru programe pentru cutia de viteze – Controlled Efficiency, Manual, Sport și Sport+. Mercedes-Benz oferă și funcția Launch Control care se numește ”Race Start”. Opțional modelul poate fi echipat cu sistem de frânare carbon-ceramic cu discuri ventilate de 360 mm pe ambele punți. Logo-ul ”AMG Carbon Ceramic” fiind prezent pe etriere.

O bună parte din opționalele oferite pentru versiunea ”civilă” CLS Shooting Brake se regăsesc și pe modelul semnat de AMG, aici notăm suspensia spate pneumatică și funcția de menținere constantă a liniei sau opțiunea de a avea podeaua portbagajului din lemn de cireș. În schimb versiunea AMG oferă câteva opționale interesante venite de la divizia AMG Performance Studio. Este vorba despre: pachet exterior din fibră de carbon, sistemul de frânare carbon-ceramic, diferențial spate autoblocant, sau sistemul de sunet Bang&Olufsen BeoSound AMG. Debutul comercial al noului model este programat pentru luna octombrie a acestui an.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole