joi, iulie 25, 2024
AcasăMotorsportRaliul Sibiului a fost anulat. Etapa ECR ar putea fi reprogramată în...

Raliul Sibiului a fost anulat. Etapa ECR ar putea fi reprogramată în luna octombrie

Raliul Sibiului, programat în perioada 27 februarie-1 martie, a fost anulat. Decizia a fost luată din motive ce ţin de siguranţa piloţilor, ameninţată de căderile masive de zăpadă prognozate de meteorologi pentru luna viitoare.

Etapa de iarnă a Raliului Sibiului era inclusă în calendarul oficial al Campionatului European de Raliuri. În prezent, organizatorii au propus reprogramarea acesteia pentru toamna acestui an, în intervalul 9-11 octombrie. Formatul alternativ aduce un traseu nou de 220 kilometri, acoperit în întregime cu asfalt. Ruta va include şi Transfăgăraşanul.

Ca urmare a prognozei ANM pentru căderi masive de zăpadă în februarie, s-a determinat că siguranţa competitorilor, spectatorilor şi publicului general ar fi compromise dacă raliul ar avea loc conform planificării. Se depun toate eforturile pentru menţinerea României în ERC la altă dată şi într-un format diferit, precizează organizatorii Raliului Sibiului.

Traseul a fost analizat de experţii promotorului Eurosport Events, gradul de complexitate al acestuia, mai ales pe timp de iarnă, fiind considerat incompatibil cu standardele de siguranţă din domeniu. Mai mult de două treimi din probele Raliului Sibiului urmau să aibă loc la altitudini de peste 1.600 metri, speciala de pe Transfăgărăşan depăşind pragul de 2.400 metri.

FIA va analiza varianta reprogramării Raliului Sibiului în cadrul primei întâlniri a Comisiei de Raliuri din acest an, anunţată pentru data de 12 martie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole