marți, august 9, 2022
AcasăIndustrieOpel AG va fi condusă de Karl-Thomas Neumann, fost director Volkswagen

Opel AG va fi condusă de Karl-Thomas Neumann, fost director Volkswagen

Karl-Thomas Neumann, director executiv în cadrul Volkswagen AG, urmează să fie numit în funcţia de CEO al mărcii Opel, după cum anunță mai multe publicații și agenții de presă. Decizia va fi comunicată, cel mai probabil, pe 31 ianuarie, la întâlnirea programată cu board-ul companiei.

Karl-Thomas Neumann este de profesie inginer şi a mai lucrat printre altele şi ca CEO al companiei Continental. Contractul lui Neumann cu Volkswagen expiră la sfârşitul lunii iunie, dar sursele citate susțin că plecarea a fost deja negociată. Karl-Thomas Neumann îl va înlocui pe Thomas Sedran, CEO interimar al mărcii Opel, al cărui contract va expira pe 1 martie. Printre principalele obiective ale lui Neumann se numără întărirea colaborării cu PSA Peugeot-Citroen, stabilizarea situaţiei financiare a companiei, dar şi lansarea de modele noi. Neumann a condus operaţiunile Volkswagen pe piaţa din China până în luna iunie 2011, iar înainte de a se întoarce la Volkswagen, în 2009, Neumann a fost CEO-ul Continental AG.

Pe lângă modificările la nivelul conducerii, Opel își face planuri pe baza unor platforme noi, ca urmare a acordului semnat cu grupul PSA Peugeot-Citroen. General Motors a anunţat că, în ciuda problemelor financiare, nu va renunţa la construirea şi lansarea celor trei modele dezvoltate împreună cu PSA, pe platformele francezilor. Nu există încă informaţii oficiale care să vorbească mai mult despre acest lucru, dar ideea a fost confirmată din nou de conducerea celor două companii.

Thomas Sedran îl înlocuise în luna iulie a anului trecut pe Karl-Friedrich Stracke, fostul președinte Opel, demis de conducerea GM fără ca motivele să fie anunțate.

Opel, companie deținută integral de General Motors, se află de mai mutl timp într-o situație delicată din punct de vedere financiar, cu pierderi imense (peste 14 miliarde euro) înregistrate în ultimii 13 ani. Compania a fost pe punctul de a fi vândută celor de la Magna, în perioada de restructurare a GM, însă o decizie de ultim moment a conducerii a anulat acest proces.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock