miercuri, iunie 26, 2024
AcasăMașini noiCele mai puternice modele Audi vor da naştere unei noi game: RS...

Cele mai puternice modele Audi vor da naştere unei noi game: RS Plus

Impulsionat de războiul cailor putere şi de pretenţiile tot mai ridicate ale clienţilor din segmentul premium, Audi vrea să ducă mai departe performanţele gamei sale RS. Constructorul din Ingolstadt a lansat deja TT-RS Plus şi R8 Plus, două versiuni ultra-performante ale deja existentelor versiuni sportive, şi se pregăteşte acum de o nouă premieră: RS6 Avant Plus.

Modelul va fi bazat pe actualul RS6 Avant, introdus în toamna anului trecut şi echipat cu 560 de cai putere. Versiunea Plus va contribui la conturarea identităţii noii familii. Familie ce va include versiuni Plus pentru toate modelele RS prezente actualmente în gamă, însă cu mici excepţii.

Informaţiile au fost făcute publice chiar de Stephan Reil, preşedintele diviziei sportive Audi Quattro, care a dezvăluit că viitorul RS6 Avant Plus va avea cu până la 10 mai mulţi cai putere decât versiunea standard. Asta înseamnă aproximativ 608 cai putere, adică suficient pentru a face din produsul german cel mai puternic break de serie din istoria brandului.

Audi nu vrea ca familia Plus să fie una exclusivistă, ceea ce însemană că modelele nu vor avea o producţie limitată şi nici nu vor fi introduse ca ediţii speciale. Însă logo-ul Plus va presupune şi alte modificări, nu doar unele ce ţin de motorizare.

Aşa cum au făcut-o şi deja lansatele modele Plus, viitorii membri vor fi supuşi unui program de reducere a masei totale şi vor beneficia de o suspensie îmbunătăţită. Reil îl oferă ca exemplu pe R8 Plus, model ce a pierdut 50 de kilograme faţă de versiunea standard cu ajutorul unor scaune de tip scoică din fibră de carbon şi a altor elemente de caroserie. De asemenea, R8 Plus a beneficiat şi de pe urma unei suspensii revizuite.

Spuneam că toate modelele RS vor beneficia de o versiune Plus, însă vor exista şi excepţii. Una dintre ele va fi actualul RS5, despre care Stephan Reil a declarat că a fost deja exploatat la maximum. Motorul V8 de 4.2 litri se apropie de limitele sale şi o creştere a puterii nu ar fi semnificativă şi nici demnă de logo-ul Plus, chiar dacă şasiul şi masa totală ar putea fi îmbunătăţite.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole