autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, iul. 17th, 2012

Opel are un nou președinte interimar

Consiliul de Supraveghere Opel a anunțat numirea Dr. Thomas Sedran în funcția de președinte interimar al Consiliului de Administrație (Deputy Chairman) al Opel Adam AG. Acesta va acționa ca președinte până la numirea unei alte persoane în această funcție. Suplimentar, Sedran va menține responsabilitățile din board cu Operații, Business Development și Corporate Strategies. Dr. Thomas Sedran a devenit vice-președinte și membru în CA al Opel Adam AG în aprilie, după ce anterior se ocupase de restructurarea companiei din postul de senior executive la firma de consultanță AlixPartners.

Săptămâna trecută, Karl-Friedrich Stracke, fostul președinte Opel, a fost eliberat din funcție fără ca motivele să fie anunțate. Presa germană a speculat că decizia CEO-ului GM, Dan Akerson, a venit pe fondul unei dispute între cei doi, cu atât mai mult cu cât a avut un efect imediat. Steve Girsky, președinte al Consiliului de Supervizori Opel a preluat în aceeași zi atribuțiile lui Stracke, pentru a-l lăsa acum pe Sedran să conducă interimar compania. În același timp, Girsky a preluat atribuțiile de președinte GM Europe de la Stracke.

Karl Strake îl înlocuise pe Nick Reilly cu doar un an în urmă, în 2011, iar de anul acesta a devenise șeful GM Europe.

Conducerea GM este nemulțumită în continuare că nu poate opri pierderile Opel, care au ajuns la circa 14 miliarde de euro în ultimii 12 ani. GM a devenit profitabilă după trecerea printr-un proces de faliment, însă operațiunile europene sunt departe de a contribui la acest profit.

Opel a prezentat săptămâna trecută cel mai nou model al mărcii, Opel Adam, un automobil cu o importanță deosebită și care ar trebui să fie generator de profit. Opel Adam este descris oficial ca un automobil fashion, urmând să încerce să concureze Fiat 500.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] Thomas Sedran îl înlocuise în luna iulie a anului trecut pe Karl-Friedrich Stracke, fostul preșe… […]

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>