autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, apr. 19th, 2012

Nissan DeltaWing începe testele în Europa

Nissan DeltaWing, prototipul „experiment” de mașină sport a început programul european de teste în Marea Britanie, pe circuitul Snetterton, unde Mario Franchitti și Michael Krumm au efectuat o sesiune de teste în condiții de ploaie. Condițiile meteo au oferit prilejul dezvoltării prototipului pentru situațiile de aderență scăzută, împreună cu partenerul Michelin. Nissan DeltaWing are jumătate din masa, puterea și rezistența la înaintare ale unei mașini sport tradiționale pentru cursa de anduranță de la Le Mans. Roțile din față sunt late de doar 4 inch iar motorul turbo Nissan DIG-T are cilindreea de 1,6 litri. Cu două luni înainte de cursa de la Le Mans, echipa Nissan DeltaWing a acumulat informatii importante despre performanțele mașinii în condițiile tipice circuitelor europene, după prima etapă de dezvoltare desfășurată în America.

„Întreaga echipă Nissan Deltawing se afla într-un proces intens de învățare. Testele din SUA au fost importante pentru început însă mașina va concura în Franta. Astăzi, echipa a experimentat condițiile pe care le-ar putea întâlni în iunie, așadar chiar dacă nu s-au distrat prea tare în ploaia din Norfolk au avut parte de cel mai bun lucru pentru proiect și o masina care trebuie să reușească să rămână pe circuit 24 de ore”, a declarat Darren Cox, General Manager Nissan Europa. Franchitti a efectuat testele de dimineață, concentrându-se pe dezvoltarea pneurilor de ploaie.

Înainte de sesiunea de la Snetterton, s-au mai făcut doar teste scurte de aderență scăzută, în condiții artificiale. Michael Krumm a testat pe pista mai uscată, echipa lucrând pentru setările suspensiilor, frânelor și transmisiei. Testele vor continua săptămâna viitoare cu o nouă sesiune de două zile. Nissan DeltaWing va debuta în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Nissan DeltaWing are o masă de 500 kg, pentru cursa de la Le Mans niponii dorint o masă de doar 475 kg. Propulsorul de 1.6 litri turbo dezvoltă 300 CP și este o evoluție a agregatului 1.6 DIG-T de 190 CP de pe Nissan Juke.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>