luni, mai 27, 2024
AcasăTehnologieLand Rover ne prezintă prima capotă transparentă (video)

Land Rover ne prezintă prima capotă transparentă (video)

Land Rover promite să echipeze viitoarea generație de modele Discovery cu un sistem revoluționar. Descris drept prima capotă transparentă din industrie, acesta se folosește de tehnologia realității augmentate pentru a elimina practic unghiul mort din fața mașinii.

Apelând la o rețea de camere video și senzori, sistemul capotei transparente proiectează pe un head-up display supradimensionat tot ceea ce se întâmplă în fața și dedesubtul mașinii. Interesant este că șoferul nu vede doar posibilele obstacole din calea sa, ci și poziția exactă a roților, traseele off-road dificile devenind, astfel, mult mai ușor de parcurs.

Un element cheie al noului sistem este parbrizul ‘inteligent’, prima aplicație de serie a realității augmentate. Acesta poate afișa pe întreaga sa suprafață imagini transmise de camerele video sau informații despre viteză, unghiurile de înclinare sau poziția pe hartă. În esență, noul parbriz nu este nimic altceva decât un head-up display gigant.

Tehnologia capotei transparente își va face apariția în premieră pe conceptul Discovery Vision, precusorul viitoarei familii de off-roadere medii ale casei britanice, programat să debuteze la Salonul Auto de la New York (18-27 aprilie).

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole