joi, mai 23, 2024
AcasăPiata autoFord Focus își păstrează titlul de cel mai vândut automobil din lume

Ford Focus își păstrează titlul de cel mai vândut automobil din lume

Ford Focus și-a păstrat prima poziţie în topul celor mai vândute modele, la nivel global, livrările compactei americane depăşind pragul de 1.097.618 unităţi, în 2013. Europa a absorbit circa o treime din această cifră, respectiv 317.110 exemplare, potrivit datelor furnizate de Polk și confirmate de Ford of Europe. Polk este o agenție specializată în informații, analize și prognoze pentru industria auto globală.

Ford Focus este produs în opt uzine, de pe patru continente: Germania, SUA, Rusia, China, Vietnam și Thailanda. Din 1998, când a fost lansată prima generație Focus, și până în prezent, au fost comercializate la nivel mondial peste 12 milioane automobile sub acest nume. Ford și-a unificat versiunile modelului Focus, odată cu cea de-a treia generație a compactei, fiind vândut un singur model pe toate continentele, lucru ce a contribuit la succesul acestuia.

Un alt model de la Ford, supermini-ul Fiesta, s-a clasat pe primul loc în clasa sa, la nivel global, cu 735.299 unități.

Cele două modele europene de la Ford aflate în Top 10 al celor mai vândute mașini din lume au un punct comun cu industria auto românească: folosesc și motorul 1.0 EcoBoost, construit la Craiova, și care a primit titlul de Motorul Internațional al Anului în 2012.

Ford a fost al patrulea producător de vehicule la nivel mondial, până în 2006, însă a fost depășit de grupul Hyundai Kia odată cu instalarea crizei din SUA, după 2007.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole