autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, mart. 29th, 2012

Jost Capito părăsește Ford pentru Volkswagen Motorsport

Jost Capito va părăsi Ford și se va alătura Volkswagen Motorsport, acolo unde îl va înlocui pe Kris Nissen. Capito a venit la Ford Europa în 2001 ca director al diviziei Special Vehicle Engineering. Între 2003 și 2007 a condus divizia Ford Motorsport și programul de dezvoltare a modelelor sport pentru Europa. Se poate lăuda în acest interval și cu două titluri de Campion Mondial la constructori în WRC pentru Ford. La finalul lui 2007 a primit sarcina de a superviza gama de modele sport Ford pentru Europa. Sub bagheta lui s-a născut Ford Focus RS, fără a menționa Fiesta și Focus ST. La începutul lui 2009 Jost Capito a preluat conducerea Ford Global Performance Vehicles și Motorsport.

În curând însă va ajunge în curtea VW, acolo unde o perioadă va fi ajutat de Kris Nissen în conducerea diviziei Motorsport. Nissen a readus VW în elita motorsportului mondial prin câștigarea consecutivă a trei ediții ale rally-raid-ului Dakar, dintre care în anii 2010 și 2011 podiumul fiind integral VW. Capito are destulă experiență în lucrul cu un constructor german, în trecut fiind angajat BMW și Porsche. VW își consolidează divizia motorsport înainte de a debuta în WRC. Sebastien Ogier va fi evident unul dintre piloți, pentru a două mașină Polo WRC a echipei VW sunt zvonuri că germanii l-ar dori pe Jari-Matti Latvala. De asemenea VW a mai atras în echipa sa pe Sven Smeets – fost Team Manager la Citroen și Xavier Demaison – inginer la Peugeot și Subaru.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>