autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mai 2nd, 2012

Campionatul German de Turisme

Evident evenimentul major al acestui an în Campionatul German de TurismeDTM reprezintă revenirea lui BMW. Constructorul german a absentat din acest duel 20 de ani. Pentru sezonul 2012 toată lumea s-a pregătit temeinic. Audi a dezvoltat o nouă mașină pentru campionat, este vorba de Audi A5 DTM, Mercedes-Benz a optat în acest sezon doar pentru coupe-ul clasei C. A renunțat la idea de a dezvola versiunea DTM pe baza sedanului.

Și BMW a pregătit evident un M3 pentru DTM. Acum să nu vă imaginați că versiunea de serie are vreo legătură cu cea DTM, doar numele a fost împrumutat din rațiuni de promovare. Revenirea lui BMW se pare că a mobilizat fanii, la Hockenheim fiind prezenți week-end-ul trecut aproximativ 142.000 fani, 71.000 fiind prezenți doar în ziua cursei. Un record de audiență pentru prima etapă a sezonului DTM.

Audi s-a descurcat cel mai bine în calificări, obținând pole position prin intermediul lui Mattias Ekstrom, alături de suedez pe prima grilă s-a clasat britanicul Jamie Green la volanul unui Mercedes-Benz AMG C-Coupe. Revelația sesiunii de calificări a debutantul german Dirk Werner care a adus a treia poziție pentru BMW la revenirea în DTM. În cursă lucrurile au stat puțin altfel.

Audi a reușit să ocupe la final doar locul trei prin același Mattias Ekstrom care a pornit din pole. Primele două locuri au fost ocupate de Mercedes-Benz – Gary Paffett și Jamie Green. Primul BMW s-a clasat pe poziția a șasea, Andy Priaulx aducând primele puncte pentru constructorul german la revenirea în DTM. Campionatul german de turisme este locul unde puteți găsi o gașcă de piloți extrem de talentați, o parte dintre ei foști piloți de Formula 1: Ralf Schumacher sau David Coulthard.

Clasament DTM Hockenheim

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>