autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mai 2nd, 2012

Planuri de viitor Maserati

Maserati nu se poate lăuda în acest moment cu o gamă prea generoasă de modele – Quattroporte și GranTurismo. Dar în viitor lucrurile vor deveni interesante. În primul rând vorbim despre un SUV, nu îi mai spunem Kubang pentru că Maserati, se pare, a abandonat acest nume. Rămâne de văzut cum se va numi modelul de serie. Noul SUV Maserati în schimb va fi produs pe tărâm american la Detroit.

În același timp Maserati lucrează la noul Quattroporte dar și la un sedan mai mic, poziționat sub limuzina clasică a italienilor. Tot constructorul italian se va ocupa și de producerea viitorului model Alfa Romeo, coupe-ul 4C. Ultimile zvonuri afirmă că maserati lucrează deja la un rival pentru Porsche 911. Vorbim despre un model cu motorul amplasat central, un agregat V8care va dezvolta aproximativ 450 CP.

În teorie pare a fi deja un rival pentru Ferrari 458 Italia, dar prețul va face în mod cert diferența. Iar din punct de vedere al performanțelor nu credem că noul model va fi mai performant decât 458 Italia. Totuși rivalități interne există și au existat în gama de modele a celor doi constructori. În prezent Maserati GranCabrio este o alternativă la Ferrari California. Iar în trecut Ferrari Enzo a primit o palmă serioasă de la Maserati MC12. Iar zvonurile par a fi confirmate de constructorul italian.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>