joi, mai 23, 2024
AcasăLansari RomaniaBMW a anunțat prețurile noilor M3 și M4 pentru România

BMW a anunțat prețurile noilor M3 și M4 pentru România

BMW M3 și M4 pot fi comandate oficial și pe piața din România. Contrar trendului general ascendent al prețurilor de la o generație la alta, noile sportive bavareze sunt mai ieftine decât modelele pe care le înlocuiesc, prețurile de bază fiind stabilite la 75.206 euro cu TVA, în cazul sedanului, respectiv 76.508 euro, pentru coupe.

Cele două versiuni sportive ale Seriei 3 și Seriei 4 se bazează, așa cum era de așteptat, pe noul motor de 3.0 litri, Twinpower Turbo, 6 cilindri în linie, de 431 CP, putere disponibilă pe o plajă de la 5.500 rpm, până la 7.300 rpm. Acest motor înlocuiește vechiul V8 de 4.0 litri, de pe vechea generație, fiind primul turbo pe acest model, are doar 11 cai-putere în plus, dar beneficiază de o plajă a puterii maxime mai mare. De asemenea, cuplul maxim este mult mai mare, 550 Nm, de asemenea disponibil pe o plajă de turații foarte mare (de la 1.850 rpm până la 5.500 rpm).

Performanța principală a celor două modele,BMW M3 și M4, este accelerația, de la 0 la 100 km/h, care coboară la 4,1 secunde (cu cutia cu dublu ambreiaj, opțională). Dincolo de aceste cifre, BMW anunță un consum cu 25% mai mic decât cel al fostului V8. Optimizarea mașinii s-a realizat inclusiv prin scăderea greutății, care a ajuns la 1.497 kg, grație tehnologiilor și materialor noi, între care un rol important îl are firba de carbon, prezentă în foarte multe dintre componentele mașinii.

Cutia de viteze standard este una manuală în 6 trepte, care utilizează o transmisie pe bază de fibră de carbon și un diferențial cu alunecare limitată. În cazul în care se optează pentru o cutie automată, cu 7 trepte, diferențialul este controlat electronic și poate fi decuplat. Această configurație dispune, de asemenea, și de Launch Control.

Anvelopele și jantele standard au 18 inci, cele opționale pot fi și de 19 inci, iar lățimea anvelopelor este 255 pe față și 275 pe spate. Discurile de frână pot fi înlocuite, la cerere cu unele de carbon-ceramic, care vor avea etriere aurii.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole