joi, mai 23, 2024
AcasăIndustrieCarlos Ghosn este noul șef al ACEA, Asociația Constructorilor Europeni de Automobile

Carlos Ghosn este noul șef al ACEA, Asociația Constructorilor Europeni de Automobile

Carlos Ghosn este noul președinte al ACEA (Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile). Șeful Grupului Renault-Nissan îl va înlocui, astfel, pe Philippe Varin, fostul director executiv al rivalilor de la PSA Peugeot-Citroen, care se retrage din industrie.

În vârstă de 60 ani, Ghosn s-a alăturat francezilor de la Renault în 1996. A deținut succesiv funcțiile de vicepreședinte executiv, director operațional al partenerului de Alianță, Nissan, între 1999 și 2001, respectiv CEO al constructorului nipon. În mai 2005, brazilianul cu origini libaneze și cetățenie franceză, a preluat conducerea întregului grup Renault-Nissan. Anterior carierei din cadrul Renault, Ghosn a lucrat la Michelin, unde între 1978 și 1996 a avansat pe scara ierarhică, până la poziția de director regional.

Carlos Ghosn este unul dintre cei mai cunoscuți oameni din industrie, fiind considerat artizanul revenirii Nissan și părintele uneia dintre rarele sinergii de succes dintre constructori aflați pe continente diferite. Este recunoscut drept un personaj autoritar, obișnuit să conducă după propriul plac și să își înlăture orice posibil rival sau detractor. Poate cel mai răsunător caz de eutanasiere profesională a fost cel al fostului director operațional Carlos Tavares, îndepărtat pentru a deveni CEO al rivalilor de la PSA Peugeot-Citroen, ulterior.

În ultimii doi ani, ACEA a fost coordonată de patriarhul grupului italo-american Fiat Chrysler Automobiles, controversatul Sergio Marchionne. Printre escapadele sale s-au numărat diverse schimburi acide de replici cu șefii grupurilor rivale, precum și o lungă serie de declarații cu iz de tabloid.

Componența ACEA – Asociația Constructorilor Europeni de Automobile este următoarea: BMW Group, DAF Trucks, Daimler, FIAT., Ford of Europe, General Motors Europe, Hyundai Motor Europe, IVECO SpA., Jaguar Land Rover, PSA Peugeot Citroën, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars si Volvo Group.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole