autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, apr. 23rd, 2012

Audi A6 e-tron – Plug-in hybrid premium

Constructorul din Ingolstadt prezintă, în cadrul Salonului Auto de la Beijing (China), un nou concept “e-tron”, sub forma unei limuzine Audi A6 L, ce combină un motor termic, cu unul electric şi poate fi încărcată direct la priză.

Audi RSQ, un concept spectaculos, cu patru motoare electrice, ce a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la New York 2004, şi actorul Will Smith fac echipă în filmul “I, ROBOT”, pentru a lupta împotriva consecinţelor devastatoare ale preluării controlului de către roboţi. Până în 2035 însă, când este plasată acţiunea peliculei, cei de la Audi conturează asiduu viitorul automobilului, prezentând în ultimii 4 ani o adevărată familie de concepte electrice sau hibride.

Primul “e-tron”, un fel de Audi R8, cu 4 motoare electrice şi o putere totală de 308 CP, a fost dezvăluit la Frankfurt, în 2009. Apoi, în 2010, la Detroit şi Geneva, Audi a venit cu două prototipuri “e-tron”, un coupé, cam de dimensiunile lui A5, animat de două agregate electrice montate pe puntea spate, şi, respectiv, o versiune electrică, de tip “Plug-in hybrid”, a micuţului A1. Tot în 2010, dar la Paris, a fost prezentată o variantă electrică a roadster-ului TT, sub numele de “e-tron Spyder”. În februarie 2012, constructorul german a anunţat demararea unui program-pilot, furnizând o flotă de modele Audi A3 “full-electrice” în SUA. Iar, acum, în cadrul Salonului de la Beijing, Audi prezintă prima sa limuzină “e-tron”.

Audi A6 L e-tron dispune de caroseria alungită a sedan-ului A6 (5.02 metri lungime, 1.87 metri lăţime şi un ampatament de 3.01 metri), preferata clienţilor chinezi, şi se diferenţiază de “sora” sa cu propulsoare termice prin intermediul calandrului “single-frame”, cu bare orizontale cromate, a unui difuzor spate special şi a jantelor de 21 inch, cu design specific “e-tron”.

“Inima” limuzinei o constituie un ansamblu format dintr-un motor pe benzină, 2.0 TFSI de 208 CP, şi un agregat electric de 95 CP, alimentat de o baterie Li-Ion. La o viteză constantă de 60 km/h, A6 e-tron are o autonomie electrică de circa 80 km. Bateria poate fi încărcată fie de motorul termic, care are şi rol de generator, fie direct de la priză.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>