autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, apr. 23rd, 2012

Lamborghini Urus Concept prezentat la Beijing

Grupului VAG îi lipsea din ofertă un Super – SUV. Poți debuta la volanul unui VW Touareg, poți urca puțin mai sus în ierarhie cu un Audi Q7. Superlativul până acum era reprezentat de Porsche Cayenne, dar în curând va trebui să te gândești la un SUV Lamborghini dacă dorești exclusivitate. Nici Bentley nu cred că are puterea să se apropie de viitorul SUV Lamborghini cu un model similar. Așadar la Beijing constructorul italian a prezentat conceptul Urus.

Pentru Lamborghini nu este un debut în segmentul în segmentul SUV-urilor Supersport și de lux. Practic ei au inventat această nișă în 1985 cu modelul LM002. Un model care acum 27 ani ascundea sub capotă un propulsor V12 care dezvolta 450 CP și atingea o viteză maximă de 210 km/h. Au fost produse puțin peste 300 exemplare de LM002 până la finalul producției în 1992. Evident numele conceptului este inspirat de cel al taurilor. Urus sau Aurochs a fost unul dintre cei mai mari și sălbatici strămoși ai taurilor de astăzi. Un taur Urus putea ajunge până la 1,8 metri înălțime la nivelul greabănului.

Din punct de vedere al designului Urus continuă linia lansată de ultimile modele produse la Sant’Agata Bolognese. Urus este vizual un cocktail între Gallardo și Aventador, dar lucrurile privite din perspectiva unui SUV. Totuși pentru a vă putea crea o imagine asupra dimensiunilor conceptului Lamborghini trebuie să știți că jantele au 24 inch. Suntem curioși dacă pe lista de opționale vor exista jante cu aceste dimensiuni la modelul de serie. Oglinzile clasice retrovizoare au fost înlocuite în cazul conceptului cu două camere video care proiectează imagini ale traficului pe două ecrane TFT amplasate în extremitățile superioare ale planșei de bord. Interiorul este exotic, sportiv și exuberant.

Cu toate acestea, ținând cont de desenul planșei de bord de la Aventador, interiorul Conceptului Urus nu mai pare atât de departe de realitate. Patru scaune sport individuale propune Lamborghini pentru interiorul lui Urus. Conceptul are o lungime de 4,99 metri, o înălțime mai mică decât a rivalilor – doar 1,66 metri și o lățime de 1,99 metri. Constructorul italian își dorește ca modelul de serie să aibă aproximativ 600 CP și o distribuție a maselor cât mai apropiată de 50:50. Va fi oferit cu tracțiune integrală permanentă. Încă nu se știe dacă sub capotă se va ascunde un propulsor V10 sau V12.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] Urus a fost prezentat pentru prima dată în 2012, la Shanghai, sub forma unui concept, după ce mai multe informații și speculații pe marginea numelui au făcut vâlvă în jurul […]

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>