vineri, martie 29, 2024
AcasăIndustrieVW Golf 7, Mașina Anului în Japonia, întrerupe dominația mașinilor locale

VW Golf 7, Mașina Anului în Japonia, întrerupe dominația mașinilor locale

VW Golf 7 a fost aleasă Mașina Anului 2014 în Japonia, fiind pentru prima dată în istorie când titlul este câștigat de un automobil fabricat de o marcă non-japoneză. Mașina Anului în Japonia este o competiție ce se desfășoară de 34 de ani, având la bază aceleași principii de desfășurare ca pe restul continentelor, cu un juriu format din jurnaliști auto.

Ediția din acest a concursului Mașina Anului în Japonia a avut un juriu format din 60 de persoane, care au acordat 504 puncte din 600 posibile mașinii construite în Wolfsburg. Modelul VW Golf 7 a fost lansat în Japonia abia în acest an, cu o întârziere de mai bine de un an față de Europa. VW Golf a mai primit titluri de “Mașina Anului”, atât în Europa, cât și la nivel mondial, într-o competiție ce a avut finala la New York.

Volkswagen nu este una dintre mărcile apreciate în Japonia, anul acesta având vânzări, în primele 9 luni, care s-au ridicat la circa 48.000 de exemplare, față de Toyota, care a vândut 1,1 milioane de mașini. Piața totală de automobile din Japonia s-a ridicat în perioada ianuarie – septembrie la puțin peste 4 milioane de autoturisme. Pe locurile doi și trei se situează Honda și Suzuki, cu aproximativ jumătate din vânzările Toyota.

Cele mai vândute modele din Japonia au fost anul acesta două modele Toyota, respectiv Aqua (un fel de Yaris hibrid) și Prius, urmate de NIssan Note.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole