autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, mai 17th, 2012

Cum finanțăm achiziția de motociclete

O motocicletă poate fi achiziționată și în urma încheierii unui contract de leasing, însă doar câteva companii finanțază astfel de vehicule și, eventual, pe perioade de timp mai reduse decât în cazul celor practicate la automobile, care sunt de obicei de cinci ani. Aceasta deoarece riscurile aferente acestor finanțări sunt considerate mult mai ridicate.

BCR Leasing, Impuls Leasing și VB Leasing sunt unele dintre cele mai cunoscute companii care sunt finanțează achiziția de motociclete. De la cele trei firme pot fi contractate finanțări atât de către persoanele fizice, cât și de către PFA-uri și persoane juridice. Alte firme nu acordă astfel de finanțări. Trei nume cunoscute de pe piață intră în această categorie: BRD Sogelease, Raiffeisen Leasing și RSL Leasing (fosta Romstal Leasing).

Suplimentar, BCR și Impuls acordă și finanțări în lei în condițiile în care în mod trandițional contractele de leasing se încheie în euro pe piața autohtonă.

Însă, perioada de rambursare, care ajunge la cinci ani în cazul automobilelor poate fi mai mică în cazul finanțărilor acordate pentru motociclete. De exemplu la VB Leasing perioada maximă este de trei ani, în timp ce la Impuls Leasing este de doar patru ani în cazul finanțărilor contractate în lei. În cazul celor în moneda unică perioada maximă ajunge la cinci ani.

Avansul cerut depinde de bonitatea clientului

Un alt aspect de care trebuie ținut cont în perspectiva contractării unei finanțări este avansul minim necesar. “Avansurile diferă în funcție de bonitatea debitorului. Pentru persoane juridice si pentru PFA-uri avansul poate fi între 15-50, în timp ce pentru persoane fizice avansul solicitat se paote situa între 25-50”, declară directorul general al VB Leasing, Liviu Serban. În schimb, reprezentanții Impuls Leasing afirmă că valoarea minimă a avansul pleacă de la 10, dar diferă în funcție de bonitatea clentului. În cazul clienților existenți, pentru stabilirea acestuia se ține cont și de comportamentul de plată al acestora. Cu alte cuvinte, avansul de 10 este achitat doar de clienții foarte buni. In schimb, BCR Leasing solicită un avans de cel puțin 20.

Ce costuri sunt percepute la finanțările acordate persoanelor fizice

Compania

Dobânda ()

Comisioane

Finanțări în euro

BCR Leasing

8,50

analiză dosar: 2 din prețul de achiziție; taxă logistică: 150 de euro

Impuls Leasing

8,50

analiză dosar: 2,5

VB Leasing

9,90-14,50*

analiză dosar: 250-750 de euro; de administrare: 5-9 euro/lună

Finanțări în lei

BCR Leasing

9,75

analiză dosar: 2 din prețul de achiziție; de administrare: 0,1/ lună, aplicat la finanțarea acordată inițial; taxă logistică: 700 de lei

Impuls Leasing

9,95

analiză dosar: 2,5

* 9,90 dacă bunul are o valoare de achiziție (fără TVA) de peste 5.000 de euro; 14,50 dacă prețul de achiziție sub plafonul menționat

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>