luni, martie 4, 2024
AcasăMașini noiSkoda confirmă producția unui nou model la uzina Kvasiny. Va fi un...

Skoda confirmă producția unui nou model la uzina Kvasiny. Va fi un SUV concurent cu Dacia Duster

Martin Winterkorn, CEO-ul Volkswagen Group, și prim ministrul ceh Bohuslav Sobotka au anunțat oficial că uzina Skoda din Kvasiny a fost aleasă ca loc de producție pentru un nou model al grupului.

Deși modelul nu a fost precizat, se știe că va fi vorba despre viitorul SUV compact, ce va fi derivat din modelul VW Taigun, al cărui nume ar putea fi Snowman. Seat va avea, de asemenea, propria versiune a acestui SUV (anticipat de conceptul IBX) și este foarte posibil ca toate cele trei mașini să fie fabricate la Kvasiny.

Skoda Polar, un posibil proiect pentru a concura cu Dacia Duster

Martin Winterkorn, șeful grupului Volkswagen, a vizitat fabrica Skoda din Kvasiny, fiind însoțit de prim ministrul Cehiei, Bohuslav Sobotka. Cei doi au ținut o conferință de presă și a anunțat jurnaliștii prezenți că uzina fost aleasă de conducerea grupului pentru a produce pe liniile sale un nou automobil. Creșterea volumului de producție va aduce după sine și noi angajări, în timp ce investiția necesară demarării producției se va ridica la câteva miliarde de coroane.

Potrivit informațiilor publicate de presa cehă, fabrica din Kvasiny a fost preferată de conducerea VAG în detrimentul uzinei Seat din Spania, în primul rînd datorită salariilor mai mici.

Primul SUV Seat ar putea fi produs într-o fabrică Skoda

Skoda Auto, fabrica din Cehia, produce în acest moment modelele Superb, Yeti și Roomster. Uzina are 4.500 de angajați și are un volum de producție de 150.000 anual. Cehia a produs anul trecut peste 1 milion de autovehicule în fabricile deținute de Volkswagen Group, Hyundai și Toyota (unde se fac și modele Peugeot și Citroen).

În acest moment, Skoda Auto are 25.000 de angajați în Cehia, la care se adaugă 100.000 de angajați la furnizorii de componente.

În 2013, vânzările Skoda au scăzut în comparație cu 2012 (920.800 unități), în ciuda lansării de noi modele (Octavia și Rapid). De asemenea, profitul companiei a scăzut cu 26%. Planurile pentru 2014 vizează livrări de peste 1 milion de automobile.

Volkswagen Group: toate mărcile au crescut, cu excepția Skoda

SUV-ul compact Skoda Polar sau Snowman (nume vehiculate) a fost anunțat neoficial în 2012, ca un concurent pentru Dacia Duster (în ciuda faptului că va fi mai mic decât modelul românesc) dar și pentru alte SUV-uri urbane precum Nissan Juke sau Opel Mokka. Ceea ce este interesant este faptul că va fi folosită platforma up! și va utiliza motoare mici, de 1.0 litri. Dimensiunile vor fi 3,85 metri lungime, 1,72 metri lățime și 1,57 metri înălțime. Greutatea conceptului Taigun, care va sta la baza modelului Skoda Polar, este de 985 kg, astfel că acesta poate atinge o viteză maximă de 186 km/h și accelerează de la 0 la 100 km/h în 9,2 secunde. Consumul mediu a fost calculat la 4,5 litri/100 km.

SUV-ul VW Taigun intră în producţia de serie

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole