luni, mai 27, 2024
AcasăMașini noiPrimul SUV Seat ar putea fi produs într-o fabrică Skoda

Primul SUV Seat ar putea fi produs într-o fabrică Skoda

Seat ar putea asambla primul său SUV de serie în uzina Skoda de la Kvasiny, Cehia. Noul SUV Seat nu a primit încă undă verde de la oficialii companiei mamă, Grupului Volkswagen, care analizează profitabilitatea unui astfel de model.

Vânzările de crossovere și SUV-uri au depășit orice așteptări în ultimii ani, inclusiv pe piața din Europa, acolo unde Seat livrează majoritatea mașinilor din porfotofoliul său. Brandul iberic simte lipsa unui SUV, fără de care șansa de a reveni pe profit sunt minime în viitorul apropiat. De altfel, Seat este ultima marcă aflată sub tutela Volkswagen Group rămasă fără un SUV în gamă.

Dacă va fi aprobat de conducerea VAG, noul model va fi fabricat în Cehia, alături de viitoarea generație Skoda Yeti, mișcare ce ar reduce la minimum cheltuielile de producție, mai ales în comparație cu actualele costuri generate de uzina Seat de la Martorell, Spania.

Juergen Stackmann, șeful Seat, susține proiectul considerat o etapă esențială în ofensiva mărcii pe care o conduce. Cel mai probabil, noul model va fi poziționat deasupra actualului model compact Leon, atât din punct de vedere al dimensiunilor, cât și al gamei de prețuri, urmând să preia numeroase elemente de design de la conceptul IBX, lansat în 2011 la Geneva.

Vânzările Seat au crescut în ultimele luni, odată cu introducerea noului Leon pe majoritatea piețelor din Europa. În primele zece luni ale anului în curs, ibericii au livrat 242,487 de mașini, cu 10% mai mult decât în perioada similară din 2012.

RELATED ARTICLES

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole