joi, mai 23, 2024
AcasăIndustrieSindicatele Dacia pregătesc un miting de amploare pentru susținerea industriei auto

Sindicatele Dacia pregătesc un miting de amploare pentru susținerea industriei auto

Sindicatul Automobile Dacia va organiza, pe 5 martie, o adunare publică pentru susţinerea industriei auto, la care ar urma să participe peste 10.000 de oameni.

“Consiliul Sindicatului Automobile Dacia va organiza o adunare publică pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni, în data de 5 martie 2014, între orele 13,00 şi 14,00. La adunarea populară vor participa peste 10.000 de membri ai sindicatului”, se arată într-un comunicat semnat de liderul sindical Nicolae Pavelescu.

Una dintre nemulţumiri este legată de lipsa măsurilor concrete pentru susţinerea pieţei auto din România, sindicaliştii cerând suplimentarea tichetelor pentru programul de reînnoire a parcului auto şi stimularea cumpărării de maşini noi. Se va protesta, de asemenea, faţă de nerespectarea promisiunilor guvernanţilor cu privire la modificarea legislaţiei muncii şi faţă de decizia Guvernului de amânare a execuţiei tronsonului de autostradă Piteşti – Sibiu, considerat de sindicalişti ca fiind “de importanţă deosebită pentru SC Automobile Dacia, pentru furnizorii săi şi pentru România”.

Compania se delimitează de protest, acțiune organizată exclusiv de Sindicat. Dacia anticipează întreruperi temporare și perturbări ale cadenței uzuale de producție.

“Manifestatia programata pentru 5 Martie este organizata si sustinuta de Sindicat. Compania nu se asociaza acestui demers”, au declarat reprezentantii Directiei de Comunicare Dacia, citați de 0-100.ro.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole