autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, feb. 27th, 2014

Skoda Vision C anticipează primul coupe cu cinci uși din istoria brandului

Skoda lansează la Geneva conceptul Vision C, precursor al viitoarei Octavia CC, varianta extravagantă cu alură de coupe a noii compacte cehești.

Bazat pe platforma modulară MQB a grupului VAG, folosită și de Octavia, Vision C va apela la artificiile de design tipice coupe-urilor: un plafon extrem de abrupt, geamuri laterale înguste și un parbriz puternic înclinat. Spre deosebire de fratele de concern VW Passat CC, Skoda VisionC are cinci uși și nu patru, soluție preferată și de Audi pentru varianta Sportback a modelului A5. Astfel, Skoda nu sacrifică nimic din spiritul practic al unui hatchback, eleganța unui sedan și dinamismul unui coupe.

Vision C aduce un binevenit aer de eleganță și prospețime în gama Skoda, mizând pe expresivitate și emoție pentru a deschide un nou capitol de design pentru marca din Mlada Boleslav. Primul model de serie care va ilustra noul limbaj stilistic va fi noua Fabia, așteptată în toamnă, la Salonul Auto de la Paris.

Oficial, Vision C este doar un studiu de design, însă, Skoda are în plan un coupe cu cinci uși similar, derivat din noua Octavia. Modelul de serie va fi și punctul de plecare pentru o versiune RS extremă, de cel puțin 300 CP. În prezent, cea mai puternică Skoda RS dezvoltă 220 CP. Sub capota conceptului se ascunde un 1.4 TSI de 110 CP și 99 g CO2/km, capabil să funcționeze cu benzină sau gaz natural CNG.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>