autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, mai 25th, 2012

Seria 1 Sedan în planurile de viitor BMW

Conform jurnaliștilor britanici de la Autocar, BMW are în plan construcția unui sedan pe platforma noii generații Seria 1. Va fi un concurent pentru noul Audi A3 Sedan și Mercedes-Benz CLA. Noul model va fi va fi într-o bună măsură succesorul spiritual al sedanului E30, așa cum BMW Seria 1 M Coupe a fost succesorul spiritual al legendarului M3 E30. În condițiile în care Audi deja a anunțat o versiune în trei volume pentru A3 și Mercedes-Benz a confirmat viitorul model CLA construit pe platforma lui A Class, planurile celor de la BMW de a produce un sedan construit pe platforma seriei 1 sunt firești.

Lansarea modelului este așteptată pentru 2015. Noul model ar putea fi o amenințare pentru Seria 3, în schimb BMW speră ca noul model să îi permită ajungerea la cifra de 2 milioane unități comercializate pe an. Constructorul bavarez speră ca Seria 1 sedan să fie un succes în America și China. Pe piața chineză BMW ar putea oferi o versiune cu ampatament mărit al noului sedan. Sedanul va fi ultimul model al gamei Seria 1, în următorii doi ani fiind așteptate versiunile coupe și cabrio. Cu noul sedan, BMW speră să acopere un gol creat în gamă prin creșterea în timp a dimensiunilor actualei Serii 3.

Viitorul model va prelua o parte din elementele de șasiu de la noua Serie 3. Gama de propulsoare va include agregate cu patru și șase cilindri, va fi oferită și cu tracțiune integrală xDrive. Există și posibilitatea lansării unei versiuni EV. Pentru gama de modele ale Seriei 1, constructorul german mai pregătește un rival pentru B Class. Modelul va fi construit pe noua platformă, aflată încă în dezvoltare, creată pentru viitoarea generație MINI. Așadar vom avea totuși și un BMW cu tracțiune față. Revenind la Seria 1 sedan, atunci de ce nu și o Seria 1 Touring. E30 a fost oferit și în această versiune.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>