autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, mai 25th, 2012

APIA a devenit membru al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Motociclete

ACEM are în prezent 31 de membri, atât producători de vehicule pe două roți cât și asociații naționale și reprezintă interesele industriei moto din Europa.

Conform APIA, „ca urmare a dobândirii calităţii de membru ACEM, Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile îşi propune implicarea într-o mai mare măsură în problematica vehiculelor pe două roţi, în special în ceea ce priveşte participarea României cu un punct de vedere fundamentat şi armonizat pe realităţile autohtone, în cadrul discuţiilor ce au loc în structurile europene de stabilire şi aprobare a reglementărilor tehnice. De asemenea, ne propunem ameliorarea imaginii fenomenului moto în Romania, cu accent deosebit pe conştientizarea în spaţiul public a complexităţii şi importanţei acestui sector, ce în multe alte ţări reprezintă o soluţie viabilă pentru creşterea mobilităţii. Pentru aceasta este nevoie nu numai de reglementări menite sa crească siguranţa rutieră, dar şi de acţiuni de educare şi informare a tuturor participanţilor la trafic, acţiuni pe care ne propunem să le dezvoltăm cu sprijinul ACEM, dar şi cu cel al reprezentanţilor din România ai producătorilor de vehicule pe două roți”.

APIA este și membru al Organizației Internaţionale a Constructorilor de Automobile (OICA), calitate dobândită în urmă cu 16 ani.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>