autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, iul. 9th, 2012

Sepp Wiegand și Timo Gotschalk vin la Raliul Sibiului

Sepp Wiegand, 21 ani, va lua startul în premieră la Raliul Sibiului România cu o Skoda Fabia S2000. Pilotul Skoda Deutschland este la primul sezon complet în IRC și concurează alături de Timo Gotschalk, un copilot care a câștigat Raliul Dakar în 2011 cu Nasser Al-Attyiah. Sepp Wiegand a confirmat și el prezența la Raliul Sibiului România, etapa inclusă în premieră anul acesta în Intercontinental Rally Challenge. Pilotul german va lua startul cu o mașină Skoda Fabia S2000 alături de Timo Gotschalk, un copilot care a câștigat Raliul Dakar în 2011 alături de Nasser Al-Attyiah.

Germanul, 21 de ani, concurează pentru echipa Skoda Deutschland și acesta este primul său sezon complet în Intercontinental Rally Challenge, iar după primele 7 etape se află pe locul patru în clasamentul general cu un total de 52 de puncte. Și pentru Sepp Wiegand participarea la Raliul Sibiului România înseamnă prima vizită în țara noastră: „Nu am mai fost niciodată în România, iar Raliul Sibiului, la fel ca toate celelalte din IRC, este complet nou pentru mine. Din ce am aflat până acum, știu că probele sunt foarte frumoase și că va fi un raliu greu. Mie îmi place să merg mai mult pe macadam pentru că mi-am început cariera sportivă ca pilot de enduro și am o experiență mai mare pe o astfel de suprafață”, a spus Sepp Wiegand.

Raliul Sibiului România este programat în perioada 19 – 21 iulie. Piloții vor avea de parcurs 200,2 kilometri împărțiți în 12 probe speciale. Este o plăcere pentru mine să particip în acest raliu. Știu că va fi o provocare uriașă și obiectivul nostru este să facem o cursă bună și să adunăm cât mai multe puncte în clasament. De abia aștept să intrăm în contact și cu sporterii din România”, a mai adăugat Sepp Wiegand.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>