autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, mai 28th, 2012

Sebastien Loeb a căștigat pentru a treia oară raliul Acropolis

Sebastien Loeb a intrat într-un club extrem de select, unul al piloților care au obținut în carieră trei victorii în raliul Acropolis. Este alături de Miki Biasion, Walter Rohrl și Carlos Sainz. Sebastien Loeb și co-pilotul Daniel Elena au bifat o nouă etapă din campionatul mondial de raliuri, evident din postura de învingători. Loeb se laudă acum cu 71 de victorii în WRC. Pentru că nu s-a mulțumit doar cu victoria de etapă, și-a trecut în cont și cele trei puncte rezervate câștigătorului Power Stage-ului de la final. Loeb are acum un avans de 30 puncte în clasamentul piloților, fiind urmat de colegul de echipă – Mikko Hirvonen cu 89 puncte. Pe locul trei a urcat Mads Ostberg cu 80 de puncte.

Acropolis nu a fost totuși o etapă ușoară pentru Loeb, fiind amenințat în permanență de Petter Solberg. La startul ultimei zile, Loeb avea un avans de 10,2 secunde. Solberg a încercat să pună presiune pe pilotul francez dar a cam uitat care sunt limitele și a terminat raliul în prima probă specială de duminică după ce a lovit un mal de pământ care a condus la ruperea roții stânga spate. Abandonul lui Petter Solberg la promovat pe Mikko Hirvonen pe a doua poziție. Ultima poziție a podiumului a fost ocupată de Jari-Matti Latvala care a semnat în raliul Acropolis zece victorii de probă specială. Următoarea etapă este programată în 22-24 iunie în Noua Zeelandă.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>